Afacerile secrete ale familiei decanului de la Medicina Dentara. Combinatii intre medici cu pagube in bugetul statului. Documente

0
4448
Norina Forna

@ Aceasta firma, care a intrat recent in vizorul autoritatilor pentru ca nu si-a platit datoriile catre bugetul statului a fost trecuta intr-una din declaratiile de interese ale lui Dorin Forna din anul 2010 si atat @ Firma se numeste Stone History SRL si s-a ales cu o serie de procese deschise de statul roman pentru recuperarea unor sume de bani @ In aceasta firma Dorin Forna, sotul Norinei Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara a fost asociat cu Eliza Camelia Salloum Cojocariu, medic primar la Spitalul Sfantul Spiridon si asistent universitar la UMF Iasi

Putina lume ar fi stiut ca familia Forna a intrat in afaceri cu ”lemne si materiale de constructii” un cunoscut medic primar de la Spitalul Sfantu Spiridon daca statul roman nu s-ar fi ales cu o paguba de pe urma acestor combinatii si nu ar fi deschis o serie de proceduri si procese pentru a recupera banii. Firma se numeste Stone History si apare o singura data in anul 2010 in declaratiile de interese ale lui Dorin Forna, sotul Norinei Forna, decanul Facultatii de Stomatologie. Din 2010 si pana in prezent familia Forna nu a mai pomenit in declaratiile completate nimic despre aceasta firma. Desi in acesti ani firma a rulat cateva miliarde, cei care au condus-o si cu aceasta ocazie trebuie sa mentionam ca Dorin Forn figureaza acum ca administrator statutar nu s-au sinchisit sa-si achite datoriile catre bugetul local si bugetul de stat. Din aceste motive in noiembrie 2015 municipalitatea ieseana a cerut insolventa firmei si asta deoarece avea de recuperat taxe si impozite neachitate de 43.614 lei. Cererea a fost aprobata la data de 1 iunie 2016 de judecator iar dupa aceea administratorul judiciar a fost informat ca si statul roman prin Directia de Finante are de recuperat de la aceasta societate comerciala taxe si impozite neachitate in valoare de 97.545 lei si mai mult decat atat firma nu a mai platit nici ridicarea gunoiului de catre Salubris avand catre aceasta firma o restanta de 3.405 lei. Dupa aceea s-a aflat ca firma nu a mai depus declaratiile la Finante de la sfarsitul anului 2014. Mai mult decat atat administratorul judiciar nu a reusit sa faca un raport complet asupra situatiei firmei, document care trebuia inaintat judecatorului sindic deoarece reprezentantii societatii nu au predat documentele contabile. Asta in conditiile in care judecatorul sindic a atras atentia inca de la pronuntarea sentintei de insolventa ca este dispus sa traga la raspundere persoanele care au devalizat aceasta firma. ”Administratorul judiciar urmeaza sa depuna pana la data de 11.07.2016 raportul asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la insolventa, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila si a existentei premiselor angajarii raspunderii acestora in conditiile Legii, precum şs celelalte situatii incidente”, se arata in sentinta.
Administratorul judiciar nu a reusit sa depuna respectivul raport deoarece dupa cum s-a mai precizat reprezentantii firmei nu i-au predat documentele. Acesta a mai putut doar sa constate ca in 2014 firma avea active de 252.001 lei (disponibilitati banesti si stocuri) dar datoriile erau de 355.000 lei.

Apare Forna, vrea 70.000 euro

In plus tot din cauza faptului ca nu s-au predat documentele nu a fost intocmit nici tabelul definitiv al creantelor. Duoa toate acestea, in martie 2017, isi face aparitia Dorin Forna care sustine ca aceasta firma ii datoreaza nici mai mult nici mai putin decat 318.890 lei. Asta in conditiile in care firma nu si-a platit datoriile catre bugetul statului si catre bugetul local si mai mult decat atat in anul 2015, Dorin Forna a inregistrat la Oficiul National al Registrului Comertului o declaratie in care a aratat ca nu mai are nici un fel de pretentii financiare de la SC Stone History SRL. Aceasta declaratie a fost inregistrata la data de 16.03.2015 cand Dorin Forna a spus ca renunta la partile sociale pe care le detine la aceasta firma. ”Constatam retragerea din calitatea de asociat a d-lui Forna Dorin, prin cesionarea totala cu titlu oneros la valoarea nominala a 10 parti sociale, reprezentand 100 de lei, adica intreg aportul sau la capitalul social al societatii,catre d-na Salloum Cojocariu Eliza Camelia. Domnul Forna Dorin declara ca se retrage din societate, ca a primit toate drepturile cuvenite, si nu mai are nicio pretentie si niciun drept, de nicio natura, asupra societatii, incepand cu data prezentului inscris”, se mai arata in declaratia inregistrata la Registrul Comertului.
Se poate observa ca Dorin Forna si-a regizat iesirea din firma inainta ca statul sa ceara insolventa, adica a incercat sa se spele pe maini de toata afacerea pentru a nu fi tras ulterior la raspundere. Sa mai precizam ca atunci cand a fost infiintata in anul 2010, firma ii avea ca asociati pe Dorin Forna si pe Salloum Cojocariu Eliza Camelia, medic primar specialitatea gastroenterologie la Spitalul Sfantul Spiridon si asistent univeritar la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa. Administrator figura Salloum Cojocariu Waad, sotul medicului de la Spiridon. Firma are ca obiect de activitate ”comertul cu ridicata al materialului lemnos si materialelor de constructii”
Reamintim ca familia decanului de la Medicina Dentara este una dintre cele mai instarite din UMF Iasi. Firma controleaza si alte firme precum Forna Clinic, Dorin Consulting etc dar are si foarte multe afaceri in domeniul imobiliar. Dupa condamnarea prefectului Radu Prisacaru care ii ceruse mita pentru a-i retroceda terenurile, familia Forna si- recuperat suprafetele revendicate din Miroslava, Rediu etc si dupa aceea a inregistrat venituri consierabile din vanzarea lor pe parcele. Valoarea averii familiei Forna poate fi cuantificata in milioane de euro.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here