Bomba! Avocatul care a ucis conducand beat si fara permis a fost eliberat

4104

@ Magistratii Judecatoriei Iasi au decis in aceasta seara eliberarea conditionata a avocatului Iulian Gafon cel care in septembrie 2016 s-a urcat beat la volan si a ucis un om pe o trecere de pietoni din Nicolina @ ‘’Ma bucura faptul ca am fost alaturi de colegul meu si sper ca-si va relua activitatea profesionala’’, a declarat Robert Amuntencei, avocatul lui Gafon dupa aflarea sentintei din aceasta seara

Justitia este plina de suprize. Desi a ispasit numai vreo trei ani dintr-o pedeapsa de 5 ani si 4 luni de executare pentru ca s-a urcat beat la volan si cu permisul suspendat si a si ucis un om pe o trecere de pietoni din Nicolina, avocatul iesean Iulian Gafon a fost eliberat conditionat in aceasta seara de magistratii Judecatoriei Iasi. Decizia a fost luata in dosarul inregistrat la Judecatoria Iasi cu nr. 11294/245/2019  in urma unei cereri depuse prin avocat de Iulian Gafon la data de 9 aprilie a.c. ‘’Ma bucura faptul ca am fost alaturi de colegul meu si sper ca-si va relua activitatea profesionala’’, a declarat Robert Amuntencei, avocatul lui Gafon dupa aflarea sentintei din aceasta seara.

Procurorii pot contesta decizia din aceasta seara in termen de trei zile.

Beat si fara permis

Reamintim ca tragicul eveniment care a dus la moartea unui om s-a petrecut in cursul zilei pe data de 17 septembrie 2016. In ziua respective, Iulian Gafon care avea o alcoolemie de 2,25 la mie in sange, in jurul orei jurul orei 17.20 s-a urcat la volan, pentru a merge la cumparaturi la Kaufland Nicolina. In zona Belvedere, masina condusa de avocat, un Volkswagen Golf, a iesit de pe partea carosabila si a accidentat doua persoane, soţ si soţie, care asteptau la semafor. Barbatul a fost luat pe capota masinii, murind în urma impactului, în timp ce femeia a sufe­rit rani usoare. La data 4.05.2017, Gafon a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la o pedeapsa de 5 ani si 4 luni de inchisoare. Gafon a fost arestat preventive pe durata procesului. Zilele din arest au fost calculate ca perioada de detentie.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here