Cunoscută avocată din Iași arestată în Emiratele Arabe pentru prostituție. Mărturie șoc într-un dosar DIICOT

7146
Daniela Bianca Stefan
Daniela Bianca Stefan

@ Magistrații urmează să pronunțe pe data de 12 aprilie în dosarul în care avocata Daniela Bianca Ștefan a fost condamnată deja pentru constituire a unui grup infractional organizat legat de activități de proxenetism @ Unul dintre inculpații din dosar a declarat că Daniela Bianca Ștefan a fost ea însăși arestată pentru practicarea prostituției in Emiratele Arabe și Kuweit @ Daniela Bianca Ștefan este asociată la cabinetul avocatei ieșence Gianina Poroșnicu

Decizie finală într-unul dintre cele mai complexe dosare de proxentism instrumentat de procurorii DIICOT. Astfel, pe data de 13 aprilie a.c magistrații Curții de Apel Bacău urmează să pronunțe sentința definitivă în dosarul de proxenetism în care are calitatea de inculpată și avocata ieșeancă, Daniela Bianca Ștefan, de asemenea asociată la cabinetul cunoscutei avocate Gianina Porosnicu (vezi aici). În acest dosar pe 19.06.2019, Bianca Daniela Ștefan a fost condamnată de Tribunalul Bacău la o pedepsă de 2 ani si 2 luni cu suspendare pentru savârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel deoarece aceasta a contestat sentinta. Într-o ediție anterioară in articolul cu titlul ‘’Avocata lui Poroșnicu condamnată într-un dosar de proxenetism și trafic de droguri’’, am arătat că în cadrul rețelei de proxeneți Daniela Bianca Ștefan avea rolul de a racola fete care se prostituau in Irlanda și facea asta prin intermediul site-ului ‘’escort-ireland”.  Unul dintre inculpații din dosar a declarat însă in timpul judecatii ca Daniela Bianca Ștefan se ocupa de racolarea unor fete si pentru clienții din țările arabe. Este vorba despre inculpata Andra Valentina Milea care a adăugat ca Daniela Bianca Ștefan cunoștea femei care faceau sex pentru bani in țările arabe deoarece aceasta din urma, a fost la rândul său arestata pentru practicarea prostituției în Emiratele Arabe și Kuweit. Asta se întâmpla in urma cu 6 ani cand Daniela Bianca Ștefan avea in jur de 24 de ani. ‘’Cele mai detaliate aspecte legate de evenimentele petrecute pe teritoriul Irlandei au fost oferite de Milea Andra Valentina, care s-a aflat o bună perioadă de timp în anturajul inculpatului Bărbucă Constantin. În acest context a reușit să afle detalii legate de situația personală a acestuia precum și de activitățile sale infracționale. De asemenea, inculpata  Milea Andra Valentina a purtat discuții cu inculpatul Bărbuc Constantin și despre Ștefan Bianca Daniela, aflând că, înainte de a deveni asociata acestuia în activitățile de proxenetism, a practicat la rândul său prostituția: ”Mi-a spus că a fost mai întâi prostituată și a oferit servicii sexuale contracost în Emiratele Arabe Unite și Kuweit. Acolo a  fost prinsă și închisă o perioadă pentru prostituție. După ce l-a cunoscut pe Bărbucă, s-a asociat  cu acesta. A renunțat să se mai prostitueze și a contactat mai multe fete pe care le cunoscuse pe unde umblase în perioada în care s-a prostituat”, se arata in sentinta pronunțată in acest dosar de Tribunalul Bacău la data de 19.06.2019.

Este avocata Gianinei Porosnicu

Gianina Porosnicu si Daniela Bianca Stefan
Gianina Porosnicu si Daniela Bianca Stefan

Mai departe, Milea Andra Valentina a oferit detalii despre modul in care Daniela Bianca Ștefan se ocupa și  de clienții și prosituatele din țările arabe. ‘’Din datele existente rezultă că, inculpatul Bărbucă Constantin  se ocupa de cheltuielile ocazionate de deplasarea și cazarea persoanelor de sex feminin pe teritoriile țărilor din Orientul Mijlociu, utilizând date de carduri bancare sustrase. De asemenea, Ștefan Bianca Daniela prelua apelurile persoanelor interesate de servicii sexuale și le făcea legătura cu persoanele de sex feminine prezente în țările arabe’’, se mai arată în sentința respectivă.

În dosar se mai arată că Ștefan Bianca Daniela împărțea cu Bărbuc banii rezultați din practicarea prostitutiei de catre fetele pe care le racola. Daniela Ștefan este membru al Baroului Iasi o reprezintă pe avocata Gianina Poroșnicu în foarte multe procese. Ștefan Bianca Daniela a devenit destul de cunoscuta in Iasi, in ultima perioada. Aceasta apare pe posturile locale de televiziune oferind sfaturi juridice. Nu am putut sa o contactam pe Ștefan Bianca Daniela pentru a ne oferi un punct de vedere, fiindu-ne blocate apelurile pe telefonul acesteia.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Costica mai bine te ocupi de modul in care porosnicu face evaziune fiscala de ani de zile,de modul in care incaseaza de la victime onorarii fara a le declara ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.