Lidl, dat în judecată la Iaşi pentru daune morale! O angajată a ajuns la spital

10211
Faţada unui magazin Lidl
Lidl a dat în judecată OPC la Iaşi pentru sancțiunile primite în urma unor controale

@ O angajată a Lidl nu renunţă la procesul intentat companiei la Iași @ Irina Andone le cere magistraților să oblige SC Lidl Discount SRL România să îi plătească daune materiale de 17.500 de lei și daune morale de 10.000 de euro @ Iniţial, cererea ieşencei a fost respinsă de judecători, dar aceasta a contestat decizia cu apel

O angajată a Lidl nu renunţă la procesul intentat companiei la Iași. Irina Andone le cere magistraților să oblige SC Lidl Discount SRL România să îi plătească daune materiale de 17.500 de lei și daune morale de 10.000 de euro.
Iniţial, cererea ieşencei a fost respinsă de judecătorii de la Tribunal, dar aceasta a contestat decizia la Curtea de Apel. Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al apelului. Mai apoi, magistraţii vor decide ce se va întâmpla în continuare.

Lidl, dat în judecată la Iaşi pentru daune morale de Irina Andone

Procesul dintre ieşeanca Irina Andone şi SC Lidl Discount SRL România a început în 2020. Reclamanta le solicită magistraților să oblige lanțul de supermarketuri la plata unor despăgubiri. Aceasta a susținut în cererea de chemare în judecată faptul că este angajată a Lidl cu contract pe o perioadă nedeterminată din 2 februarie 2012.
Ieșeanca a mai afirmat că lucrează pe postul de casier în cadrul Magazinului 2, din zona Galata. Ea a mai spus că, în luna august 2019, reprezentanții conducerii Lidl le-au dispus mai multor angajați să participe la o competiție sportivă organizată de lanțul de magazine în București. Competiția a avut loc în perioada 31 august – 1 septembrie 2019.

Accidentată în timpul unui meci de volei

Irina Andone a adăugat că a mers la București, fiind înscrisă în echipa de volei. „Am fost înscrisă în echipa de volei și am jucat două meciuri. La al doilea meci, din cauza suprafeței degradate a pardoselii sălii de sport în care s-a desfășurat activitatea, am suferit o accidentare la genunchiul drept. Am fost transportată de urgență la Spitalul Universitar «Elias», din București. Acolo am fost diagnosticată cu entorsă la genunchiul drept și am primit o recomandare de a efectua un RMN. Odată ajunsă la Iași, am continuat investigațiile medicale. Am fost internată la Spitalul «Sfântul Spiridon», din Iași. Aici, am fost diagnosticată cu dezinserție proximală a ligamentului încrucișat anterior”, a precizat femeia în faţa instanței.
Ea a adăugat că, după externare, a fost nevoită să participe la mai multe ședințe de fizioterapie și kinetoterapie. În plus, ieșeanca a afirmat că a plătit singură medicamentele și tratamentele necesare. „Consider că Lidl Discount SRL România se face vinovat de accidentarea mea. Pe de o parte, pentru că a organizat competiția pe o pardoseală degradată, improprie, iar, pe de alta, nu mi-a asigurat pregătirea fizică și examinarea medicală”, a mai afirmat reclamanta.

Ce a mai spus ieşeanca

Ieșeanca a mai susținut că, în opinia sa, Lidl ar trebui să suporte cheltuielile efectuate de ea. „Lidl Discount SRL are obligația de a suporta cheltuielile efectuate, iar daunele morale sunt solicitate pentru suferințele pe care le-am îndurat, pentru diminuarea capacității de muncă, pentru riscurile pe care le voi avea în viitor cu privire la vulnerabilitatea piciorului accidentat”, a declarat Irina Andone în fața magistraţilor.
Ieşeanca a mai susținut că a cheltuit 600 de lei pe transportul de acasă, către cabinetele de kinetoterapie și către spital, că a mai cheltuit 7.900 de lei pe diverse medicamente și tratamente. Femeia a mai afirmat că cere suma de 9.000 de lei reprezentând diferența de salariu de 25% pentru cele 8 luni în care a fost în concediu de odihnă. Totodată, Irina Andone a precizat că suma de 10.000 de euro reprezintă daune morale pentru suferințele îndurate de ea în tot acest timp.

Lidl a cerut respingerea acţiunii

Lidl a formulat o întâmpinare, prin care a solicitat respingerea acţiunii ca neîntemeiată. Lidl a invocat lipsa oricărei culpe în producerea accidentului.
„Am încheiat un contract de prestări servicii cu o altă societate organizatoare de evenimente, care s-a ocupat de organizarea evenimentului respectiv. Evenimentul organizat presupunea competiţii de volei şi fotbal ce se desfăşurau în afara programului de lucru, înscrierile fiind voluntare. În momentul în care efectua exerciţii fizice de încăzire, reclamanta s-a dezechilibrat şi a căzut, fiind transportată la spital. Incidentul din 31 august 2019 a fost investigat şi s-a întocmit procesul verbal de cercetare nr. 147/12.02.2020, care a concluzionat că nu s-au constatat încălcări ale prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, au spus cei de la Lidl.

Imagini șocante cu mizeria din cele 5 magazine Lidl inchise de Protecția Consumatorului. GALERIE FOTO/VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.