Milionari de carton. Afaceriștii care au avut Hotelul Traian, sechestru pe avere pentru 150.000 euro

8940
Dragos Cioncu , Adrian Danu-Optimal Travel
Dragos Cioncu , Adrian Danu-Optimal Travel

@ Afaceriștii  Dragoș Constantin Cioncu și Adrian Danu, asociati ai firmei Optimal Travel, companie care a administrat o buna perioada de timp Hotelul Traian din Iasi, s-au trezit cu bunurile sechestrate de ANAF @ Asta deoarece Optimal Travel SRL are datorii neachitate catre bugetul de stat in valoare totala de 725.124 lei @ Lui Danu, Fiscul i-a pus sub sechestru autoturismul Jaguar iar lui Cioncu i-au sechestrat o casă si niste terenuri in orasul natal, Negrești

Zile grele pentru cei doi cunoscuti afaceristi, Dragoș Constantin Cioncu și Adrian Danu, cei care au administrat pentru o perioada de timp, prin intermediul firmei Optimal Travel SRL, hotelul Traian din Iași.  Tocmai datoriile neplatite ale firmei Optimal Travel SRL au facut ca cei doi afaceristi sa se trezeasca cu sechestru pe bunurile personale. Astfel, firma Optimal Travel SRL a acumulat datorii catre bugetul de stat in valoare totala de  725.124 lei. Dragos Constantin Cioncu detine 78,8 la suta din partile sociale ale SC Optimal Travel SRL iar Adrian Danu detine diferenta de 21,2 la suta. De aceea, Fiscul a decis conform Legii ca cei doi sa achite datoria  proporțional cu cota de participare la beneficii si pierderi a fiecăruia dintre ei, adica proportional cu numarul de parti sociale. Astfel, printr-o decizii de angajare a raspunderii solidare emise pe 14 august 2020, Fiscul a decis ca Dragos Constantin Cioncu sa plateasca 571.398 lei iar lui Adrian Danu i-a revenit diferenta de 153.727 lei. De aceea, lui Dragos Constantin Cioncu, Fiscul i-a pus sub sechestru o casa si niste terenuri in Negresti iar lui Adrian Danu i-au sechestrat autoturismul Jaguar XKR Coupe an fabricație 2009. Fiscul a sechestrat aceste bunuri deoarece cei doi le-au oferit drept garantii atunci cand au incheiat cu Directia Regionala de Finante un acord de esalonare a plata datoriilor catre buget, angajament pe care nu l-au respectat. Cei doi au contestat in justitie deciziile de sechestru ale Fiscului. Adrian Danu a pierdut definitiv iar Cioncu mai are o singura cale de atac dupa ce a pierdut pe fond (vezi aici).

Banii platiti de Mirabela Miron, dosiți de Fisc

Mai mult decat atat, Fiscul a mai constatat ca cei doi nu au avut intentia sa achite datoriile catre bugetul de stat chiar daca au avut lichiditati. Astfel, acestia au avut de incasat o suma de bani de la Asociatia O Șansa pentru Fiecare, condusa de Mirabela Miron. Pentru a incasa acesti bani a deschis un alt cont la Raiffeisen Bank SA in conditiile in care contractul prevedea ca banii sa intre intr-un cont de la BRD. Optimal Travel a incasat astfel suma de 258.932lei iar bugetul de stat n-a vazut nimic. Cioncu a transferat 50.000 lei catre un cont personal iar diferenta a ajuns in contul altei firme.”Organul fiscal a constatat că la data de 10.12.2019, administratorul și asociatul Cioncu Dragos, deschide la unitatea de creditare Raiffeisen Bank SA un cont curent pe numele Optimal Travel SRL acesta fiind canalul prin care primește de la partenerul Asociatia „O Șansă Pentru Fiecare” la data de 19.12.2019 suma totală de 258.932lei, de aici derivând ascunderea, sub orice formă, a activelor (lichidităților) debitorului”, a constatat Fiscul.

De altfel, Dragos Cioncu si Adrian Danu au fost premiati de compania Avisso patronata de Mirabela Miron pentru „sprijinul acordat în proiectele de responsabilitate socială și proiectele de dezvoltare a mediului antreprenorial și cultural ieşean”. In fotografia de mai jos ii puteti vedea impreuna pe Dragos Cioncu, Mirabela Miron si Adrian Danu la „gala premiilor”.

Dragos Cioncu, Mirabela Miron, Adrian Danu
Dragos Cioncu, Mirabela Miron, Adrian Danu

Firma condamnata pentru coruptie

Dragos Cioncu a fost si reprezentantul firmei Elit Construct in dosarul in care aceasta companie a fost trimisa in judecata de DNA Iasi pentru frauda cu fonduri europene. In acest dosar a fost condamnat fratele sau si anume Bogdan Cioncu. Mai multe detalii am prezentat in articolul „Patronul firmei care construieste blocurile Primariei Iasi condamnat pentru coruptie”, publicat in data de 21 octombrie 2020.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here