Regele mobilei de lux a plecat cu 100.000 euro dintr-un hotel. Moldovenii tepuiti il cauta disperati

0
2857

@ Patronii unui cunoscut hotel din Republica Moldova il cauta cu disperare pe Dimitru Gidiceanu, patronul grupului de firme Mobili Brianza – Indecasa pentru ca aceasta le-a tras o teapa de miliarde @ Gidiceanu a incasat banii pentru a confectiona mobila necesara in Hotelul Vispas @ Desi a luat banii din 2014, Gidiceanu nu le-a furnizat nici pana astazi nici un picior de scaun

Patronii unui cunoscut hotel din Republica Moldova s-au adresat cu disperare autoritatilor romane pentru a fi ajutate sa recupereze nici mai mult nici mai putin decat 119.000 euro de la Dumitru Gidiceanu, patronul grupului de firme Mobili Brianza-Indecasa, companii cunoscute in fabricarea si comercializare de mobilier, pentru cei care sunt mai cu dare de mana. Proprietarii Hotelului Vispas din Balti au aratat in petitiile pe care le-au trimis instantelor de judecata din Iasi ca in anul 2014 i-au platit lui Gidiceanu cu titlu de avans 119.000 pentru a le confectiona si livra mobila necesara hotelului dar patronul Mobili Brianza a disparut fara sa le furnizeze si bunurile platite. De aceea, pentru a-si recupera baniii, firma firma pagubita Olven-Prim SRL a deschis un proces la Judecatoria Balti. Contractul de furnizare a mobilierului fost incheiat la data de 22 septembrie 2014 intre Olven-Prim SRL si Artigiani Mobili Horeca, firma care face parte din grupul de companii patronat de familia Gidiceanu. In procesul deschis la Judecatoria Balti, Olven-Prim a dat in judecata atat Artigiani Mobili Horeca cat si pe Dumitru Gidiceanu, si ca persoana fizica deoarece contractul este semnat de acesta din urma si in calitate de fidejusor (garant). ”In fapt ca urmare a relatiilor economice stabilite intre Artigiani Mobilia Horeca si Olven-Prim, in conformitate cu contractul de antrepriza nr.6 din 22.09.2014, Olven-Prim a transferat iMobili Brianza-Indecasan contul bancar al Artigiani Mobili Horeca suma de 119.110 euro reprezentand avans. Artigiani Mobili Horeca si-a asumat obligatia de a executa lucrarile de confectionare a mobilierului in termenul si la volumul stabilit. Mobilierul trebuia predat la adresa Republica Moldova-Balti-str.Stefan cel Mare (Hotel Vispas-n.r). Mobilierul urma sa fie instalat in hotel. Cu toate acestea Artigiani Mobili Horeca nu si-a onorat obligatiile de furnizare a mobilierului”, a aratat firma moldoveana intr-o petitie trimisa autoritatilor judecatoresti din Romania, in anul 2018, adica dupa 4 ani de la momentul in care Gidiceanu a incasat banii.
Valoarea totala a contractului ar fi ajuns in final la 240.000 euro in cazul in care lucrurile ar fi decurs cum trebuie. Numai ca, dupa cum s-a mai precizat Gidiceanu s-a multumit sa incaseze avansul si nu a mai dat nici un semn. Pe de alta parte Gidiceanu avea dreptul sa incaseze pana la 120.000 euro din contract, dar pentru orice problema aparuta in derularea contractului, cealalta parte trebuia notificata in termen de 30 de zile, lucru care potrivit moldovenilor nu s-a intamplat. Procesul prin care firma din Republica Moldova incearca sa-si recupereze banii a fost deschis la Judecatoria Balti si are numarul 9-2-2913-23022018. Intre timp creanta a fost preluata de firma moldoveanca VisPas SRL care are acum calitatea de intervenient in proces.

Gidiceanu, un evazionist condamnat

Magistratii din Republica Moldova au solicitat autoritatilor judecatoresti din Romania sa infiinteze o ”comisie rogatorie internationala” pentru ca Gidiceanu sa fie identificat si citat astfel incat sa i se aduca la cunostinta cererea depusa de proprietarii hotelului din Balti. Conform conventiilor si tratatelor internationale hotararile proununtate in Republica Moldova impotriva unor societati sau cetateni romani trebuie puse in aplicare de autoritatile romane. In ultimii ani mai multe firme din grupul Mobili Brianza-Indecasa au intrat in faliment iar statul roman si ceilalti creditori au incercat sa-l execute pe Gidiceanu pentru recuperarea datoriilor. Acesta a fost acuzat inclusiv de evaziune fiscala. Pe data de 29 ianuarie 2005, Gidiceanu a fost condamnat la o pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here