Scafandrul lui Nichita condamnat la inchisoare pentru frauda cu pacanele

4749

@ Ionut Dumitrascu poreclit „Scafandrul” este cunoscut prin faptul ca se foloseste de relatiile sale din primarie pentru a obtine tot felul de avize si de autorizari in favoarea dezvoltatorilor imobiliari @ Scandrul si-a facut aceste relatii pe cand era prieten cu primarul Gheorghe Nichita @ Ieri, Ionut Dumitrascu a fost condamnat pentru frauda cu jocuri de noroc @ Dumitrascu este recidivist in domeniu @ Prezentam in exclusivitate fragmente din rechizitoriile lui Dumitrascu

Personaj cunoscut mai mult in lumea dezvoltatorilor imobiliari si a administratiei, mai ales prin faptul ca este ”sageata” unor dezvoltatori imobiliari carora le face rost de avize si autorizatii de la primarie, folosindu-se de relatiile pe care si le-a facut cand prietenul sau Gheorghe Nichita era primar, Ionut Dumitrascu a fost condamnat ieri la inchisoare pentru frauda cu pacanele. Vorbind in termenii oficiali Dumitrascu a fost condamnat pentru desfasurarea fara licenta si autorizatie a jocurilor de noroc. Desi este un recidivist in acest domeniu, Dumitrascu a fost condamnat la 9 luni cu suspendare insa sentinta nu este definitiva. De asemenea, „Scafandrul” a fost obligat de Judecatoria Iasi sa achite prejudiciul produs statului reprezentat de ANAF. Acesta trebuie sa plateasca 73.000 lei.

Recidivist

Spuneam adineauri ca Scafandrul este recidivist. Asta deoarece a mai fost trimis in judecata in martie 206 de Parchetul de pe langa Judecatoria Husi pentru aceiasi infractiune si anume „desfasurarea de activitati In domeniul jocurilor de noroc, fara licenta si autorizatie”. Alaturi de Dumitrascu a mai fost cercetat si un complice pe nume Nicolaie Grosu. Cei doi au fost urmariti penal ca urmare a unei sesizari efectuate de Oficiul National al Jocurilor de Noroc – Directia de Supraveghere si Control prin Serviciul Teritorial Nord-Est. „In perioada aprilie 2012-septembrie 2013, inculpatul Dumitrascu Ionut a procurat, a amplasat, a pus In functiune si a Incasat sume de bani rezultate din exploatarea aparatelor de jocuri de noroc de tip „slot machine” fara a detine licenta sau autorizatie”, se arata In rechizitoriul Intocmit de procurorii huseni. In acest prim dosar, Dumitrascu a fost deja condamnat definitiv de Curtea de Apel Iasi, pe data de 13.03.2018, la o amenda penala In suma de 10.000 lei si plata prejudiciului In valoare de 122.522 lei. Pe data de 10.07.2018, Biroul Executari Penale din cadrul Judecatoriei Husi a cerut Inlocuirea amenzii penale cu pedeapsa cu Inchisoarea, solicitarea fiind respinsa Insa de magistratii huseni.

Ieri, s-a dat condamnarea in al doilea dosar

Prejudiciul total adus statului in cele doua dosare in care a fost trimis in judecata Dumitrascu se ridica la circa 50.000 euro. In cel de-al doilea dosar, Dumitrascu a fost trimis In judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi In data de 13.12.2017. In acest dosar este vorba despre faptul ca Dumitrascu a amplasat ilegal aparate de joc In doua baruri din municipiul Iasi, unul In strada Stejar nr.67 din Tatarasi, iar celalalt In strada Emil Alexandrescu nr.13. Astfel, In perioada iulie 2013-noiembrie 2013, Dumitrascu a amplasat si exploatat ilegal trei aparate de joc In barul din strada Stejar nr.67, iar In perioada noiembrie 2013 – decembrie 2013 a exploatat ilegal In barul din strada Emil Alexandrescu trei aparate de tip slot-machine si un sistem jack-pot. „La data de 11.12.2013, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc a sesizat organele de urmarire penala cu privire la comiterea inculpatului Dumitrascu Ionut a infractiunilor prevazute de art.23 din OUG nr.77/2009 constand In aceea ca a exploatat la barul de pe strada Stejar nr.67 apartinand Sc Patraq SRL societate administrata de inculpat un numar de 3 aparate de joc”, se arata In rechizitoriul In care se mai arata ca Oficiul National pentru Jocuri de noroc a sesizat de asemenea In data de 24.12.2013 ca Dumitrascu amplasase Inca trei aparate In barul Non Stop SRL de pe strada Emil Alexandrescu, in cartierul Galata.

„Patron” de presa

Sa mai precizam ca acest personaj, „Scafandrul” s-a asociat recent cu Manuel Onofrei, individul care detine tonetele de ziare din oras si impreuna administreaza saptamanalul 7Est, pe care l-au inchiriat de la afaceristul Bogdan Cihodaru. Acum, acest saptamanal are doar misiunea de a-l ridica in slavi pe Mihai Chirica. Asta deoarece, cei doi folosesc saptamanalul ca instrument pentru a-si conserva afacerile ilegale. Astfel, Dumitrascu are nevoie sa-si conserve relatiile din primarie pe care si le-a facut iin perioada lui Nichita pentru a obtine in continuare avize pentru dezvoltatori iar Onofrei are datorii de miliarde la primarie pentru ca nu a platit taxele pentru terenuri si alte impozite. Primaria a si castigat procese care-i dau dreptul sa ridice tonetele dar nu face asta pentru ca saptamanalul 7est il ridica in slavi pe Chirica.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.