Tinica greu de judecat. Acuzat de coruptie, intr-un an justitia nu l-a deranjat deloc

1633
Grigore Tinica
Grigore Tinica

@ Mai sunt cateva zile si se implineste un an de cand DNA Iasi l-a trimis in judecata pe Grigore Tinica, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi @ Cu toate acestea procesul nici macar nu a inceput

Justitia merge cu frana trasa cel putin cand este vorba despre anumite ‘’celebritati’’. Dupa ce aratam in urma cu circa 10 zile ca in dosarul de evaziune al ‘’magnatului CFR’’ s-au scurs vreo 52 de termene de judecata si nici nu se intrevede vreo sentinta in perioada urmatoare in conditiile in care se implineste acusi termenul pentru prescriptia raspunderii penale, am constatat ca se petrece cam acelasi lucru si in cazul lui Grigore Tinica, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi. Astfel, DNA Iasi l-a trimis in judecata pe Tinica la data de 6 iunie 2018 iar procesul nu a inceput nici pana astazi. ‘’Dosarul se afla inca in Camera Preliminara din cauza unor exceptii invocate de mine. Stim ca a trecut aproape un an dar trebuie sa respectam procedurile’’, a spus avocata Sandra Gradinariu, aparator in acest dosar.

In Camera Preliminara judecatorul verifica legalitatea administrarii probelor de catre procuror iar in 99 la suta din cazuri aceasta procedura dureaza maxim cateva saptamani.

Dosar de coruptie

Managerul Institutului de Cardiologie „Prof.Dr. G.I.M Georgescu”, Grigore Tinica, directorul economic al unitatii medicale Victor Farcasel si Gabriel Alexoae patronul firmei Almar Med au fost trimisi in judecata de DNA Iasi pentru infractiuni de coruptie. Dosarul in care cei trei au fost trimisi in judecata a fost inregistrat pe 6.06.2008 la Tribunal cu nr.3813/99/2018. Potrivit informatiilor furnizate de Ministerul Justitiei, cei trei au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si complicitate la savrsirea acestei infractiuni. Acuzatiile au legatura cu modul in care s-au derulat lucrarile de reparatii capitale la Bloc Operator Sala 3 (Sala Hibrida). Procurorii au stabilit ca Institutul a platit respectivele lucrari de reparatii catre firma Almar Med SRL in conditiile in care stiau ca acestea fusesera executate de Gemedica SRL. Mai exact, muncitorii firmei Almar Med SRL lucrasera la aceasta sala de operatia dar in subantrepriza SC Gemedica SRL din Bucuresti iar beneficiar fusese Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi care le si receptionase lal data de 20.05.2009. Potrivit procurorilor, sefii Institutului de Cardiologie nu au vrut sa tina cont de acest lucru si au platit firmei Almar Med in data de 29.10.2010, suma de 408.700 lei. „La data de 29.12.2010 Farcasel Victor a semnat documentul ordonantare de plata nr.1756 prin care s-a dispus cu incalcarea prevederilor legale transferul sumei de 407.000 lei din contul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi deschis la Trezoreria Iasi in cel al SC Almar Med SRL pentru plata lucrarilor pretins executate de societate in baza contractului de lucrari nr.9354 din 7.10.2010 desi stia ca aceste lucrari fusesera executate de SC Almar Med SRL Iasi pentru SC Gemedica SRL din Bucuresti in baza contractului nr.217 din 19.12.2008 si receptionate de beneficiarul Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa din Iasi la data de 20.05.2009”, au constatat procurorii anticoruptie.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.