Silk District – cum a progresat proiectul imobiliar care a devenit un reper pe harta Iașului

191

Proiectul imobiliar Silk District, care urmărește crearea unui nou cartier multifuncțional în Iași, își continuă progresul rapid, odată cu primele două faze de construcții rezidențiale și prima fază de birouri. Noile construcții, care sunt programate să fie finalizate începând cu ultima parte a acestui an, schimbă deja aspectul orașului, dând naștere unui nou orizont în capitala Moldovei.

Astfel, lucrările pentru structura de rezistență aferente primei faze de rezidențial se apropie de final, după ce 90% din lucrările structurii de rezistență au fost deja încheiate. În același timp, tâmplăria exterioară a fost montată în proporție de 80%, iar compartimentările dintre apartamente și din interiorul acestora sunt realizate în procent de 80%. În paralel, s-a ajuns la nivelurile superioare cu montajul instalațiilor de alimentare cu apă, canalizare, termice, electrice și de infrastructură AC, și au început lucrările de termoizolație a fațadei cu vată minerală bazaltică. Vata minerală este unul dintre cele mai bune materiale folosite la izolarea termică și fonică. Este ignifugă, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic. Asigură, de asemenea, o bună izolare acustică.

În paralel cu realizarea Fazei 1, care are ca termen de finalizare ultima parte a acestui an, se derulează și execuția Fazei 2 de rezidențial, care va conține un număr de 346 de apartamente. Lucrările pentru structura de rezistență a celei de-a doua faze de clădiri avansează în ritm alert – s-au finalizat nivelurile de subsol, parter și se cofrează planșeul peste etajul 3. Termenul de finalizare estimat pentru această fază este în prima parte a anului viitor.

Pentru componenta de birouri, sunt în curs de finalizare lucrările pentru structura de rezistență și se lucrează în prezent la etajul tehnic. În același timp, s-a montat, în proporție foarte mare, structura fațadei cortină și parțial panourile de sticlă.

Fiecare fază rezidențială cuprinde un număr de peste 300 de apartamente cu diverse tipologii, de la studiouri, până la apartamente cu 4 camere, dispuse în 4 corpuri de clădire cu regim de înălțime de până la 12 etaje. Cel de-al cincilea corp al fiecărei faze este constituit de parcarea multietajată, cu un nivel subteran și 4 niveluri supraterane (P+3) ce cuprinde aproximativ 400 locuri de parcare.

În total, aproximativ 75% din unitățile din primele două faze și-au găsit deja cumpărători.

Cei care își doresc să achiziționeze un apartament în cadrul Silk District pot opta pentru plata cash, contractarea unui credit bancar sau prin programul FlexAssist, creat exclusiv pentru clienții Prime Kapital. Dezvoltatorul a lansat anul trecut și Prime Link care oferă servicii de intermediere a creditelor bancare și a fost dezvoltat pentru a veni în sprijinul clienților persoane fizice.Indiferent de metoda de plată aleasă, avansul minim este de doar 15%.

În concluzie,Silk District este un proiect impresionant care reprezintă un exemplu pentru crearea unui cartier modern, accesibil și conectat la viața orașului. Cu o echipă puternică de specialiști în spatele său, proiectul este unul promițător și așteptăm cu nerăbdare finalizarea primelor faze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.