Ce facem în pauzele de la lucru?

315
pauza de masa
pauza de masa

Pauzele legale la locul de muncă presupun în mod normal 30 de minute neîntrerupte și două pauze suplimentare a câte 15 minute, în timpul unui program de opt ore. Efectuarea de sarcini repetitive sau șezutul în aceeași poziție pentru o perioadă mai lungă de timp pot afecta atât corpul, cât și capacitatea de concentrare. Deși timpul alocat pauzei nu ni se va părea niciodată suficient, tot ceputem face este să îl folosim într-un mod câ tmai înțelept cu putință. Înainte de toate, oriunde ai fi angajat, este important să iei masa împreună cu ceilalți colegi. Privind înapoi la toate job-urile pe care le-ai avut, ai putea realiza că acele persoane cu care ai petrecut pauza de masă ți-au devenit prieteni apropiați, cu care ai colaborat chiar ș imai târziu. Aceștia puteau fi membri ai echipei tale sau din departamente care nu aveau nici olegătură cu cel din care făceai tu parte. Acțiunea de a mânca împreună este precum o lungă tradiție primordială, văzută chiar ca un fel de lipici social.

 

pauza de masa
pauza de masa

 

În general, o mare parte din angajații care sunt, bineînțeles, și utilizatori de internet, raportează că joacă jocuri online la locul de muncă. Destul de des, această activitate se desfășoară și acasă, deoarece oferă ocazia celor pasionați de a se concentra mai bine. De asemenea, nu toatăl umea are capacitatea de a efectua mai mult eoperațiuni în mod simultan. Se poateî ntâmplasă nu-ți poți termina runda, pauza de lucru ajunge la final, așa că tot ce ai reușit să realizezi în timpul jocului se destramă. De aceea, dacă pauza de la lucru îți surâde pentr uaceastă activitate, este bine să alegi un website pe care ai posibilitatea să te autentifici și să reiei runda, împreună cu punctele obținute. Mai ales atunci când eștiprofundimplicatînjocuri de cazinou, această opțiune este foarte utilă. De obicei, trebuie să faci o depunere înainte de a începe un joc și gândul de a opri runda și de a lăsa acea sumă de bani nesupravegheată, neavândp osibilitatea de a te loga într-un cont, nu-ți va da pace pentru a reflecta asupra aspectelor legate de serviciu. Această opțiune este similară cu aceea oferită de Netflix. Atunci când vizionezi un film sau un episod dintr-un serial și îl întrerupi, poți reveni și reporni din același punct.

Puiul de somn la locul de muncă începe să devină destul de popular și la noi în țară. Chiar dacă est eposibil ca acest obicei să fi fost propagat de angajațiiveniți din alte țărieuropene, deschiderea către nou demonstrează că putema junge la anumit eacordur ipentru propriul beneficiu. După o lungă dimineață în care faci tot posibilul să dai tot ceea ce ai tu mai bun și să demonstreica  poti da randament maxim, exact ca un robot, un pui de somn poate restabilicreativitateaepuizată, îmbunătățind și cogniția. Fără nicioî ndoială, nu te odinești suficient întimpulnopții, în această trecere a timpului în ritm alert din ziua de astăzi, așa că a-ți folos ipauza de masă pentru a te odihni, nu este deloc o idee rea. Acest lucru este posibil mai ales dacă ai șansa de a lucra de acasă. Printr-un studiu de la Harvard s-a constatat că performanța se deteriorează pe tot parcursulzilei, dar un pui de somn în mijlocul amiezii poate să împiedice această degradare. De aici reiese că dormitul în timpul pauzei de prânz are potențialul de ate face mai productiv pentru tot restul zilei, în timp ce colegii care nu recurg la acest truc, vor fi sleiți de puteri. A dormi la serviciu nu este ceva echivalent cu lenea, ci, mai degrabă, cu productivitatea.

Dacă stai la birou toată ziua, este posibilsă nu te bucuri suficient de mult de soare sau de aer proaspăt. A ieși afară pentru a te bucura de aceste resurse îți oferă mai multă energie, reduce stresul și depresia ș ichiarî mbunătățește somnul. Pauza de masăeste un moment potrivitpentru a terecrea. Ai nevoiedoar de 30 de minute de soarepentru a teaproviziona cu dozazilnică de vitamina D. La fel de importante sunt șiplantele. Se știecăacesteasporescproductivitatea. Dacă ai o grădină, un parc sau chiar un petic de iarbă în apropiere, profită de oportunitate. Fă o plimbare în orice zonă există copaci și, fără să-ți fie jenă, îi poți ș iîmbrățișa. Pe lângă ieșirea afară, pentru a te conecta cu plantele, există și varianta de a le aduce înăuntru. Psihologii au descoperit că plantele de interior pot crește productivitatea cu 15%.

Bucură-te de fiecare pauză cum știi tu că e mai bine pentru tine. Dacă reușești să ajungi la o stare de bine în acest răstimp, cu siguranță ziua petrecută la lucru va fi una câștigată.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.