Crimă oribilă, la Iaşi! I-a înfipt cuţitul în spate propriului frate!

428
Criminalist, cercetare la fata locului
Criminalist, cercetare la fata locului

@ Crimă oribilă, la Iaşi: i-a înfipt cuţitul în spate propriului frate @ În urma incidentului extrem de grav, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Dumitru Stan @ Bărbatul a primit o pedeapsă de opt ani de puşcărie pentru omor asupra unui membru de familie

Crimă oribilă, la Iaşi! Un ieşean este acuzat că i-a înfipt cuţitul în spate propriului frate! Astfel, în urma incidentului extrem de grav, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Dumitru Stan.

„Instanta il condamnă pe inculpatul Stan Dumitru la pedeapsa principală de opt ani de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. Dispune confiscarea specială a obiectului contondent reprezentat de un cuţit cu mânerul de plastic, în două culori albastru / negru”, au afirmat luni, 27 mai 2024, magistratii ieseni.

Crimă oribilă, la Iaşi!

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul lui Dumitru Stan (55 de ani) a inceput pe data de 13 decembrie 2023. Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi l-au trimis in judecata sub acuyatia de omor asupra unui membru de familie.

„Pe 18 noiembrie 2023, în jurul orei 16.00, în timp ce se afla imobilul nr. 14 de pe strada Ulmului, din satul Kogălniceni, în care locuia cu victima (fratele său, de 56 de ani), i-a aplicat acesteia o lovitură cu un obiect tăietor-înţepător (cuţit) în zona spatelui, provocându-i un traumatism toraco-abdominal cu plagă penetrantă la nivelul hemitoracelui stâng ce a interesat plămânul stâng, diafragm şi splină, cu hemotorax şi hemoperitoneu, leziuni care au dus la decesul acesteia”, au subliniat anchetatorii ieseni.

Ce au mai spus oamenii legii

În urma incidentului extrem de grav, individul a fost retinut, iar, mai apoi, a fost arestat preventiv de catre magistratii ieseni. Prezent în faţa instanţei de judecată pe 5.03.2024, după aducerea la cunoştinţă a drepturilor şi obligaţiilor, în prezenţa apărătorului desemnat din oficiu, inculpatul a fost de acord să dea declaraţie, a recunoscut săvârşirea faptei pentru care a fost trimis în judecată şi a solicitat ca judecarea lui să se facă potrivit procedurii simplificate.

„Fraţii erau cunoscuţi în comunitate ca fiind persoane consumatoare de alcool, cu o situaţie financiară şi materială precară, niciunul dintre aceştia neavând loc de muncă, persoana vătămată fiind pensionată pe caz de boală, iar inculpatul ocupându-se cu creşterea animalelor. Potrivit declaraţiilor martorilor, între aceştia existau adesea situaţii conflictuale, care degenerau uneori în violenţe fizice, inculpatul manifestând un comportament mai autoritar în relaţia cu fratele său, o fire mai blândă”, au mai spus anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.