Crimă oribilă, petrecută la Iaşi! A lovit-o cu ciocanul până nu a mai respirat! (EXCLUSIV)

8053
Criminalist, cercetare la fata locului
Criminalist, cercetare la fata locului

@ Un individ din judeţul Iaşi a fost condamnat recent la 16 ani de temniţă după ce a ucis-o în bătaie pe cea cu care şi-a împărţit 18 ani din viaţă @ Crima a avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool şi al unei gelozii extreme @ Vasile Bortă a fost iritat de faptul că iubita lui îl bănuia de infidelităţi

Un individ din judeţul Iaşi a fost condamnat recent la 16 ani de temniţă după ce a ucis-o în bătaie pe cea cu care şi-a împărţit 18 ani din viaţă. Crima a avut loc pe fondul consumului excesiv de alcool şi al unei gelozii extreme. Vasile Bortă a fost iritat de faptul că iubita lui îl bănuia de infidelităţi.

„Instanţa admite acţiunea civilă. Îl obligă pe inculpatul Vasile Bortă să plătească următoarele sume cu titlu de despăgubiri civile: părţii civile A.B. suma de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale, părţii civile I.M. suma de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale, părţii civile M.L.A. suma de 100.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

 

Crimă oribilă, petrecută la Iaşi!

 

Sentinţa nu este definitivă. Procesul lui Vasile Bortă (45 de ani) a început pe data de 9 august 2022. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de violenţă în familie. Asta, după ce văcarul a fost reţinut şi, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 25 iulie 2022.

„În seara zilei de 13 iulie 2022, în timp ce se afla la ferma la care era văcar, pe fondul consumului de alcool şi geloziei, i-a aplicat concubinei sale, victimă de 49 de ani, numeroase lovituri cu un obiect contondent (ciocan) şi cu un obiect tăietor înţepător în zona membrelor inferioare ale corpului şi mâinilor, cauzându-i leziuni traumatice multiple, fracturi costale, plagă pulmonară stângă, rupturi hepatice cu hemoperitoneu, care au dus la decesul acesteia”, au afirmat oamenii legii.

 

Vasile Bortă, acuzat de violenşţă în familie

Agresorul şi victima se aflau într-o relaţie de concubinaj de aproximativ 18 ani, cei doi având un copil împreună, în vârstă de 10 ani. Aceştia locuiau într-un imobil, fiind văcari stând zilnic la coliba de pe izlazul pe care păşunau vacile. În sat era de notorietate faptul că cei doi sunt consumatori cronici de alcool, fiind totodată persoane conflictuale, inculpatul fiind agresiv cu victima, pe care o bătea des, nu de puţine ori aceasta părăsind domiciliul comun din cauza agresiunilor individului.

„După ce victima s-a întors la colibă cu mâncare, împreună cu inculpatul a început să bea bere dintr-o sticlă de de 3 litri pe care o cumpărase tatăl inculpatului din sat. Cei doi au consumat alcool până în jurul orelor 16.00-17.00, când, pe fondul geloziei, victima a început să îi reproşeze inculpatului faptul că ar avea relaţii şi cu alte femei din sat. Aşadar, în acest context şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a început să îi aplice victimei lovituri cu palmele, cu pumnii, cu un ciocan şi cu un obiect tăietor-înţepător.

Inculpatul a luat ciocanul pe care în mod obişnuit îl foloseşte la priponit calul, acesta având o greutate de aproximativ 4-5 kg, începând astfel să o lovească pe victimă mai întâi peste genunchi şi ulterior, în încercarea acesteia de a se apăra a lovit-o cu ciocanul peste mâini”, au subliniat anchetatorii ieşeni. În cele din urmă, femeia a decedat din pricina leziunilor suferite, iar suspectul a ajuns pe mâna oamenilor legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.