Bugetarii de lux de la ApaVital ne majorează tarifele să-și păstreze salariile nesimțite

3945
Mihai Dorus si ApaVital
Mihai Dorus si ApaVital

@ ApaVital a anuntat o noua scumpire a tarifelor pentru apa potabila si canalizare in conditiile in care a mai operat o majorare in august anul trecut @ Conducerea ApaVital spune ca intr-un comunicat ca scumpirea este necesara pentru ”realizarea unor investiții” dar omite sa precizeze ca jumatate din bugetul anual al acestei companii se duce pentru plata salariilor iar un director realizeaza venituri brute de 10.000 euro pe luna 7.000-8000 euro ”in mână” sau ”în cont” @ Asta in conditiile in care aceasta companie are 5 directori si alte cateva zeci de sefi @ In 2020 ApaVital a avut incasări de 208.351.000 lei, cheltuieli de personal de 100.516.000 lei adică jumătate din venituri si a cheltuit pentru investitii numai 52.807.000 lei @ Deci, de ce scumpești apa domnule director Doruș? @ ApaVital este companie publica in proprietatea Consiliului Judetean Iasi

Șmecherii de la ApaVital își fac de cap pe sub nasul ”patronilor”, consilierii judeteni care aproba tot ce le propune aceasta companie publica fara sa puna intrebari. In cursul zilei de ieri ApaVital Iași o noua scumpire a tarifelor pentru apa potabila și canalizare in conditiile in care a mai operat una in august anul trecut. Astfel, un metru cub de apa va ajunge  5,13 lei cu tot cu TVA iar pentru fiecare metru cub de apa care ajunge in  canalizare vom plati 4,19 lei. Cu alte cuvinte iesenii vor plăti aproape 10 lei pentru fiecare metru cub de apa consumat si procesat. In comunicatul de presa conducerea ApaVital motiveaza scumpirea de necesitatea unor investitii. Nimic mai fals. Jumătate din bugetul anual al acesti companii de stat  se duce pentru plata salariior in conditiile in care Mihai Doruș directorul  general realizeaza venituri brute de 10.000 euro pe luna adica intre 7.500-8.000 euro net (vezi aici). ApaVital are 5 directori dar Dorus are salariul de 4 ori mai mare decat oricare alt director. S-ar putea spune ca Dorus incaseaza aproape cat ceilalti 4 la un loc. Ceilalti directori sunt Andi Ștefan Dumitraș – director tehnic, Gabriela Masalagiu – director economic, Ion Mihăilescu-director operational si Romeo Casian-director comercial.

Unde sunt banii de investiții

Publicăm in fotocopie un extras din bugetul ApaVital din anul 2020, document care arata ca solicitarea lui Mihai Doruș de a scumpi tarifele pentru a sustine investitiile, este doar o poveste de adormit copii. Astfel, in anul 2020 ApaVital a avut incasări de 208.351.000 lei si numai 52.807.000 lei au fost bani pentru investitii, jumatate din buget adica 100.516.000 lei reprezentand cheltuielile de personal. Deci, se prefera sa se scumpeasca tarifele percepute iesenilor in loc sa se taie salariile nesimtite de la ApaVital. De altfel, Doruș este printre cei mai bogati bugetari din Iasi. In declaratia sa de avere sunt trecute vreo 5 proprietari imobiliare (teren, casa, apartament spatii de productie) si economii in conturi de aproape 250.000 lei si zeci de mii de euro (vezi aici).

Sunt stat in stat

Teoretic, patronul ApaVital este Consiliul Judetean, dar numai teoretic pentru cav nu-si exercita cu adevarat acest drept. Asta deoarece si sefi din administratia judeteana sau consilieri judeteni mai ”ciupesc” cate ceva din bugetul ApaVital. Unii fac parte din Consiliul de Administratie si incaseaza indemnizatie lunara, unii si-au mai angajat cate o nepoata sau amanta care si-au facut loc printre sutele de pile si neamuri ale salariatilor cu vechime si asa mai departe. De fapt stapanul ApaVital este Mihai Dorus. Consiliul Judetean aproba tot ce vrea Dorus.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.