DNA a incasat o lovitura naucitoare. Sef al Politiei achitat in toate dosarele de coruptie

3521

@ O noua sentinta de achitare pentru un sef al Politiei trimis in judecata de DNA in doua dosare de coruptie @ Tribunalul Suceava la achitat pe fostul sef al Politiei judetene Ioan Todirut in dosarul privind achizitionarea sediului politiei din Campulung Moldovenesc @ Asta in conditiile in care nu au trecut nici doua saptamani de cand Todirut a fost achitat de Inalta Curte in dosarul privind achizitionarea sediului Politiei Suceava

DNA Suceava l-a trimis in judecata pe Ioan Todirut fostul sef al Politiei judetene in doua dosare de coruptie si in ambele acesta a fost achitat. Desi nu au trecut nici doua saptamani de cand Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat definitiv pe Ioan Nicusor Todirut in dosarul privind achizitionarea sediului Politiei municipiului Suceava, aseara Tribunalul l-a achitat si in dosarul privind achizitionarea sediului Politiei Suceava. Si in acest dosar judecatorii Tribunalului Suceava au pronuntat solutie de achitare pentru toti inculpatii respectiv Ioan Nicusor Todirut-fost sef al IPJ Suceava, Alexa Dumitru Teodorovici-fost sef al serviciului logistic din IPJ Suceava (de asemenea inculpat alaturi de Todirut in ambele dosare), Nicolae Vranau, director general Geomold SA, Gheorghe Licurici – expert evaluator si Emilia Bredule fost sef al Oficiului de Cadastru si Publicitate Suceava. In acest dosar Todirut a fost trimis in judecata pe 4 februarie 2014 si trebuie precizat ca sentinta nu este definitiva putand fi atacata cu apel de DNA.

Ca si in celalalt dosar acestia au fost acuzati ca au cumparat la un pret supraevaluat de la SC Geomold SA (circa 2,5 milioane lei) imobilul in care ar fi trebuit sa functioneze sediul Politiei din Campulung Moldovenesc. In celalalt dosar, Todirut, Teodorovici si Constantin Bujorean, administrator al SC Servicii Comerciale SRL, Sorin Muntean si evaluatorii Sorin Muntean si Gheorghe Licurici au fost acuzati ca au „complotat” astfel incat IPJ Suceava sa achizitioneze la un pret supraevaluat cladirea in care urma sa functioneze sediul Politiei municipiului. Cladirea a fost cumparata la un pret de 11,9 milioane lei de la SC Servicii Comerciale SRL . Acest dosar a fost trimis spre judecata la data de 13 august 2013, fiind judecat in prima instanta la Tribunalul Iasi iar sentinta definitiva (de achitare) a fost pronuntata pe data de 26 aprilie a.c.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.