Vikingii au venit cu bărcile pe Siret in Moldova? Descoperire senzațională la Iași

584
coif viking
coiful viking recuperat de politisti

@  Polițiștii ieșeni au recuperat  calota unui coif viking care fusese gasit in apele raului Siret inca din anul 2010 dar nu fusese predat @ Specialistii au stabilit ca este vorba despre  despre un coif datat în secolele X-XIII și  reprezintă un tip de coif întâlnit cel mai adesea în spațiul Baltic și al Rusiei Kieviene

Descoperire arheologica de proportii in judetul Iasi. Astfel, polițiștii ieșeni au reusit sa recupereze in urma cu cateva zilel calota unui coif viking care fusese gasit in apele raului Siret inca din anul 2010 dar nu fusese predat. Specialistii au stabilit ca este vorba despre  despre un coif datat în secolele X-XIII și  reprezintă un tip de coif întâlnit cel mai adesea în Compexului Muzeal Moldova.. „Polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural au recuperat calota unui coif medieval, de sorginte vikingă, unicat în România și printre puținele exemplare cunoscute în Europa. Bunul este apreciat de specialiștii în domeniu ca având o valoare istorică incomensurabilă”, se arata intr-un comunicat de presa emis de IPJ Iași.

Aceasta descoperire vine sa confirme inca o data faptul ca vikingii, supranumiti „stapanii marilor” efectuau raiduri pentru jefuire si in tarile romane. In urma cu circa o luna politistii au recuperat un alt coif care provine tot din Siret dar nu este de origine vikinga. Coifurile au fost predate Compexului Muzeal Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.