Cunoscut medic neurochirurg ieșean în stare gravă după ce s-a vaccinat împotriva Covid

7837
montaj medicul Radu Arbore Sorete si Neuro
montaj medicul Radu Arbore Sorete si Neuro

@ Cunoscutul medic Radu Arbore Sorete se afla internat in stare grava la sectia de Terapie Intensivă  a Spitalului de Neurochirugie dupa ce a suferit o tromboză de sinus (accident vascular cerebral) @ Medicul s-a vaccinat impotriva Covid 19 in luna februarie @ In Europa au fost raportate pana acum zeci de cazuri  in care pacientii au suferit de tromboza dupa ce s-au vaccinat impotriva Coronavirus

Radu Arbore Sorete, unul dintre cei mai cunoscuti medici de la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu se afla internat in stare grava la sectia de Terapie Intensiva a unitatii medicale la care slujeste de zeci de ani suferind de o tromboza de sinus (accident vascular), cu hetom intracranian. In  vârstă de 64 de ani, Radu Arbore Sorete s-a vaccinat impotriva Covid 19 in luna februarie a anului acesta. Din aceste motiv unii medici din spital se intreba daca nu cumva suferinta medicului Sorete a fost cauzata si de vaccin. Asta deoarece  in Europa (prima data in Italia) au fost raportate pana acum zeci de cazuri  in care pacientii au suferit de tromboza dupa ce s-au vaccinat impotriva Coronavirus. „Ceea ce stim noi ca specialisti este ca aceste tromboze apar in primele zile de la vaccinare. Ori, in acest caz inteleg ca vaccinarea s-a facut cu ceva mai mult timp in urma. In Italia s-au inregistrat la debutul campaniei de vaccinare trei decese dupa vaccinare. Cazurile au fost studiate de echipe mixte de specialisti care au stabilit ca a fost vorba despre tromboze. Dar, acceste tromboze au aparut in primele 3-5 zile de la vaccinare si sunt cazuri foarte rare”, a spus prof.dr. Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iași.

Medicii nu exclud in totalitate o legatura intre vacinarea medicului Sorete si accidentul vascular chiar daca a trecut mult timp de la administrarea dozelor de imunizare. Asta deoarece nu exista studii care sa stabileasca clar ca aceste tromboze pot sa apara doar in maxim 5 zile de la vaccinare. Cele mai multe cazuri de tromboze au aparut dupa vaccinarea cu Astra Zeneca si de aceea unele tari au suspendat o perioada administrarea acestui vaccin. Medicul Radu Arbore Sorete s-a vaccinat cu Phizer- BioNTech.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.