Dosarul repetentei PSD Iaşi cu diplomă falsă se întoarce la Parchet! Trebuie lămurite infractiunile (EXCLUSIV)

689
Marius Ostaficiuc, Lacramioara Ursu, Marcel Ciolacu
Marius Ostaficiuc, Lacramioara Ursu, Marcel Ciolacu

@ Dosarul membrei PSD Iaşi cu diplomă de licență falsă se întoarce pe mesele procurorilor @ Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi @ Amintim că Lăcrămioara Ursu a fost trimisă în judecată de anchetatori pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înșelăciune

Dosarul membrei PSD Iaşi cu diplomă de licență falsă, Lăcrămioara Ursu, se întoarce pe mesele procurorilor. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

„Instanţa constată că procurorul nu a remediat neregularităţile actului de sesizare constatate prin încheierea din data de 7 octombrie 2022 cu privire la infracţiunea de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, neregularităţi care atrag imposibilitatea stabilirii obiectului şi a limitelor judecăţii. Dispune restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi”, au afirmat magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi. Sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Lăcrămioara Ursu, acuzată că a folosit o diplomă de licență falsă

Procesul Lăcrămioarei Ursu a început pe data de 30 mai 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea acesteia în judecată pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înșelăciune. În cadrul dosarului, Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi s-a constituit parte vătămată.

„În fapt, s-a reţinut că, la o dată neprecizată, anterior lunii septembrie 2019, inculpata L.U. a determinat persoane necunoscute să falsifice diploma de licență care creează aparența că este eliberată de o universitate din Cahul – Republica Moldova, pe numele inculpatei, oferind în acest scop datele sale de identificare. Ulterior, pe 21 septembrie 2019, a folosit diploma de licență falsă și un curriculum vitae care conținea, de asemenea, date neadevărate, la angajarea în cadrul Consiliului Județean Iași, unde, după ce a fost angajată în funcția de consilier persoanal al președintelui CJ Iași, a fost remunerată conform grilei de salarizare pentru studii superioare, conform prevederilor Hotărârii CJ Iași dispuse în acest sens”, au menţionat anchetatorii ieşeni.

CJ Iaşi nu a cerut despăgubiri în procesul penal

Prin ordonanţa din data de 12 februarie 2021, s-a dispus luarea față de Lăcrămioara Ursu a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Totuşi, iniţial, persoana vătămată Consiliul Judeţean Iaşi nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.

„Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive”, au încheiat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.