Dosarul Zămosteanu la final. DIICOT a descoperit suveica Bolobiță- Nazistul

18162
Cristin Zamosteanu si Cristinel Bolobita
Cristin Zamosteanu si Cristinel Bolobita

@ Expertii judiciari au finalizat rapoartele cerute de procurorul DIICOT, Daniel Horodniceanu in dosarul in care mogulul imobiliarelor Cristin Zămosteanu a fost arestat preventiv intr-un dosar in care este cercetat pentru o fraudă de 12 milioane euro @ Una din piesele grele din dosar este legat de modul in care Zamosteanu a scos 5 milioane de euro din conturile firmei M.Chim cu ajutorul prietenului sau Costel Bolobiță @ Este vorba despre afacerea privind vanzarea scolii de surdo-muți Vasile Pavelcu din centrul Iașului, terenul aflat in spatele cladirilor de pe strada Cuza Vodă

Dosarul Zămosteanu este aproape de final. Este vorba despre dosarul in care Cristin Zamosteanu, poreclit Nazistrul cel mai mare dezvoltator de blocuri de locuinte a fost arestat timp de 3 luni fiind acuzat de o fraudă fiscală de 12 milioane euro. Expertii judiciari desemnati de procurorul DIICOT, Daniel Horodniceanu au depus la dosar rapoartele urmand ca anchetatorii sa ia o decizie finala in perioada urmatoare. Zamosteanu este acuzat  că a construit cladiri de locuințe din banii firmei dupa care a vandut apartamentele in nume propriu. Astfel, dupa ce erau aproape gata apartamentele erau vandute de firme la preturi ceva mai mici catre Zamosteanu care, la rândul său le revindea clientilor la pretul pietei. De asemenea, procurorii au mai aratat că o alta modalitate prin care Zamosteanu diminua sumele pe care ar fi trebuit sa le plateasca firmele sale catre stat se refera tot la tranzactii cu imobile. Astfel, Zamosteanu cumpara la preturi mici imobile de pe piata dupa care le vindea firmelor la un pret de cateva ori mai mare decat cel cu care el le achizitonase, cu putin timp inainte. O astfel, de afacere cercetata de DIICOT se refera la modul in care au fost tranzactionate cladirile de pe strada  Ion C.Brătianu nr.26, fosta scoala de surdo-muti Vasile Pavelcu, care se afla langa Teatrul National, in spatele caselor vechi de pe strada Cuza Vodă. In această afacere, în care Zamosteanu a cumpărat proprietatea cu 1.350.000 euro si a vandut-o firmei sale M.Chim cu 5 milioane euro, Nazistul a fost ajutat de prietenul său dezvoltatorul Costel Bolobiță. Suspiciunile procurorilor s-au adeverit, Costel Bolobiță a jucat rodul de intermediar in aceasta afacere. De altfel, s-a dovedit ca Bolobiță a cumparat cladirile si terenul de pe strada  Ion C.Brătianu nr.26 cu banii lui Zămosteanu.

Scoala Vasile Pavelcu

Veriga Bolobiță

Astfel, Cristinel Bolobiță a cumpărat de la Fundatia Caritatea, reprezentata de Samuel Izhak,  6.626 mp de teren si doua cladiri in suprafata totala de 1.914 metri patrati de pe strada  Ion C.Brătianu nr.26 în data de 19 februarie 2014. Valoarea de achizitie a fost de 1.570.000 euro. Bolobiță nu achită toti banii rămânând un rest de plată de 1.350.000 euro, bani pe care îi va plati de fapt Zamosteanu in momentul in care a cumparat la randul sau proprietatea. Astfel, la data de 28 ianuarie 2015 Cristinel Bolobiță i-a vandut lui Zamosteanu imobilul cu suma de 1.570.000 euro. În contract se prevede că Bolobiță a primit un avans de 220.000 euro anterior semnarii contractului iar diferenta de 1.350.000 euro urma sa se plateasca de Zămosteanu direct in contul Fundatiei Caritatea. Asta deoarece Bolobiță nu a apucat sa achite pretul intreg catre Fundatia Caritatea, inainte sa-i vanda lui Zămosteanu. Dar, inainte ca Bolobiță sa cumpere proprietatea de la Fundatia Caritatea acesta a semnat un contract de imprumut cu Zamosteanu pe data de 14 februarie 2014, adica cu  cateva zile inainte sa cumpere de la Fundatia Caritatea. S-a mai constatat ca sumele plătite cu titlu de împrumut, in perioada respectiva din conturile lui Zămosteanu catre conturile lui  Costel Cristinel Bolobiță au fost in cuantum de 3.323.164 lei si 160.000 euro. Suma de 1.159.025 lei virata din contul lui Zamosteanu Cristin in contul lui Bolobiță Costel a fost platita cu titul de ‘’plata in avans’’.

Zamosteanu vinde cu un profit de 3,5 milioane euro

După doi ani, dupa ce a luat terenul si cladirile de la prietenul sau Bolobita, Zamosteanu le vinde catre firma sa M.Chim cu un profit de aproape 3,5 milioane euro. Astfel, pe data de 17 decembrie 2017, Cristin Zămosteanu vinde fosta scoala de surdo-muti catre firma sa M.Chim cu fabuloasa suma de 5 milioane euro. Asta in conditiile in care dupa cum am mai spus cumparase proprietatea cu 1.350.000 euro. A rezultat un profit de 15.863.363 lei adica aproape 3,5 milioane euro. Sa mai reamintim ca in acest dosar alături de Zamosteanu, au mai fost arestati colaboratorii sai Ovidiu Crețu și Florentin Aura Pârvu. Vom reveni cu amanunte.

Citeste și ‘’Regele Imobiliarelor din Iasi, Cristin Zamosteanu retinut de procurorii DIICOT. Gaura: 12 milioane euro’’.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.