Giganţii Adidas şi Nike, lăsaţi cu ochii-n soare de judecătorii ieşeni! O femeie de afaceri a scăpat de pedeapsă într-un caz cu mărfuri măsluite (EXCLUSIV)

2813
Adidas si Nike
Adidas si Nike

@ Giganţii Adidas şi Nike au fost lăsaţi cu ochii-n soare de judecătorii ieşeni @ În acest caz, o femeie de afaceri a scăpat de pedeapsă @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au considerat că a intervenit prescripţia răspunderii penale în cazul Elenei Bianca Matei @ Aceasta a fost acuzată de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare, fără drept, în formă continuată

 

Giganţii Adidas şi Nike au fost lăsaţi cu ochii-n soare de judecătorii ieşeni. În acest caz, o femeie de afaceri a scăpat de pedeapsă. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au considerat recent că a intervenit prescripţia răspunderii penale în cazul Elenei Bianca Matei.

Afacerista a fost acuzată de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru produse identice sau similare, fără drept, în formă continuată.

„Instanţa respinge acţiunea exercitată de părţile civile SC Adidas AG, prin reprezentant convenţional, ca neîntemeiată. Ia act că persoana vătămată SC Nike Innovate CV nu s-a constituit parte civilă. Dispune confiscarea specială a bunurilor ridicate de la inculpată. Dispune distrugerea produselor contrafăcute confiscate purtând însemnele şi înscrisurile mărcii Nike, cheltuielile ocazionate de distrugerea bunurilor urmând a fi suportate de către inculpată”, au afirmat judecătorii.

 

Giganţii Adidas şi Nike au fost lăsaţi cu ochii-n soare la Iaşi

 

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. procesul ieşencei Elena Bianca Matei a început pe 16 septembrie 2021.

„În calitate de administrator al unei PFA, la diferite intervale de timp, respectiv pe 12 noiembrie 2016 şi 14 ianuarie 2017, inculpata a expus spre comercializare 96 de articole de îmbrăcăminte şi echipament sportiv ce purtau însemnele și înscrisurile mărcilor Adidas și Nike, respectiv 26 de articole de îmbrăcăminte și echipament sportiv ce purtau însemnele și înscrisurile mărcilor Hilfiger și care erau contrafăcute”, au spus anchetatorii ieşeni.

 

Câţi bani au cerut giganţii de la femeia de afaceri Elena Bianca Matei

 

În cauză, reprezentantul titularului mărcii Adidas AG şi Adidas International Marketing BV a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 310,8 euro prejudiciu material și 155,4 euro prejudiciu moral.

Hilfiger Licensing BV a precizat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 1.600 de euro prejudiciu material și 3.200 de euro prejudiciu moral (faţă de impactul asupra reputaţiei mărcii).

De la femeia de afaceri Elena Bianca Matei au fost ridicate 96 de articole de îmbrăcăminte și echipament sportiv inscripționate cu marcile Adidas şi Nike, dar şi 26 de articole de îmbrăcăminte și echipament sportiv inscripționate cu marca Hilfiger.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.