Fructe și legume toxice! ANPC ne lasă să ne otrăvim încet dar sigur

251
Market worker next to tropical fruits in a market stall in Rio de Janeiro, Brazil

Românii consumă legume și fructe care pot reprezenta un adevarat pericol pentru sănătate, deoarece aceste produse nu sunt testate de către comisarii ANPC pentru stabilirea nivelului de nitrati , relateaza observator. Comisarii ANPC recunosc că nu pot determina nivelul de nitrați din produsele vandute în piețe și supermarketuri. Reprezentanţii ANPC mărturisesc că nu dețin niciun laborator unde să facă astfel de teste. „Producători sunt câteva mii, comisari 361 în cazul instituţiei noastre. Laboratoare nu avem, n-avem la acest moment”, a declarat Horia Constantinescu, preşedinte ANPC. Specialiştii atenționează asupra pericolului pe care îl are conținutul ridicat de nitrați asupra organismului. Astfel, aceste substanțe depuse în cantităţi mari, devin cu timpul cancerigene, determinând scăderea imunității organismului, afectând sistemul nervos şi digestiv. Discutăm de o scădere a capacităţii la efort, de apariţia stării de oboseală, de cefalee cu reducerea capacităţii de efort fizic. Copiii au o vulnerabilitate mai mare la scăderea nivelului de oxigen din ţesuturi”, a declarat Radu Țincu, medic toxicolog. Cea mai frecventă sursă de contaminare cu nitraţi este apa de fântână dar şi fructele şi legumele şi mai ales carnea procesată. Autorităţile din Franţa au dat publicității recent un studiu care arată existența unei legături între cancerul colorectal şi consumul de nitraţi şi nitriţi. În pietetele din Romania s-a dovedit  ca  un pepene roșu de Dabuleni , nivelul de nitrați arătat de aplicație a avut o valoare dublă față de cea normală, în timp ce conținutul de nitrați al unui pepene galben a fost de 6 ori mai mare decât valoarea limită , care este de 90 de mg. Roşiile, castraveţii şi ceapa au un conținut de nitrați care nu este considerat unul periculos, potrivit testelor făcute de reporterii Observator, dar nu același lucru este valabil în cazul sfeclei roșii, care are un nivel de nitrați de 2300 de mg față de nivelul limită de 1400 de mg pe kilogram. În cazul pepenelui galben cumpărat din supermarket, aparatul de măsurat nitraţii arată un nivel de 550 mg pe kilogram, conţinutul fiind de șase ori mai mare decât valoarea admisă. În cazul pepenelui roşu cumpărat din supermarket, nivelul de nitrați este de de cinci ori mai mare, în timp ce sfecla din magazin are un nivel de nitraţi dublu faţă de limita maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.