Milionarul falit revine în afaceri cu o super-golănie. La licitație, Cimpoeșu a venit cu o firmă, soția cu cealaltă

1604
Marius Cimpoesu, Popas Cimpoeșu și Leon Bălteanu
Marius Cimpoesu, Popas Cimpoeșu și Leon Bălteanu

@ Popasul la Cimpoeșu de la marginea drumului european a fost construit ilegal pe terenul Primăriei Mircești @ În loc să ceară demolarea construcțiilor ilegale așa cum a procedat cu ceilalți fermieri din zonă, Leon Bălteanu a preferat să-I dea lui Cimpoeșu terenul primăriei la un preț de  nimic, 10 lei pe an pentru un metru pătrat, 80 de bani pe lună @ Mai mult decât atât,  Bălteanu i-a dat terenul în urma unei licitații trucate @ Bălteanu a organizat licitația numai cu Cimpoeșu și soția lui iar pe ceilalți ofertanți i-a descalificat deși potrivit unor surse aveau oferte financiare de câteva ori mai mari

Se mai miră că poporul, în special locuitorii din mediul rural  votează cu populiștii. Românii s-au săturat de abuzuri până și unii primari de comună au devenit mici baroni pe care nu-i mai deranjează nimeni, nici Poliția nici Parchetul. În comuna Mircești, primarul Leon Bălteanu gestionează domeniul ca pe propria moșie, pentru unii este mumă (pentru Marius Cimpoeșu care l-a omenit tot timpul cu mese îmbelșugate la Hanul Cimpoeșu) iar pentru alții este ciumă (pentru consilierii din opoziție cărora vrea să le demoleze fermele). Recent, Leon Bălteanu s-a dus cu executor să demoleze ferma consilierului local Claudiu Ghercă deoarece construcțiile sale s-ar afla pe terenul Primăriei Mircești. În aceiași situație se află însă și afaceristul Marius Cimpoeșu căruia, în decembrie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-a închis hanul de la marginea drumului european deoarece nu avea autorizație de construire. Ori Cimpoeșu nu putea primi autorizație deoarece la rândul său și-a construit ilegal hanul pe terenul Primăriei Mircești. Și, după cum am mai spus, Leon Bălteanu vrea să-l distrugă pe Ghercă și să-l salveze pe Cimpoeșu care a intrat în insolvență cu datorii de peste 6 milioane euro după ce ISU i-a închis afacerea.

Popasul Cimpoesu
Popasul Cimpoesu

Licitație trucată pentru Cimpoeșu

Pe data de 3 aprilie anul acesta Primăria comunei Mircești a scos la licitație suprafața de 1.501 mp teren. Este vorba despre terenul pe care Cimpoeșu și-a construit ilegal hanul. La licitație au fost depuse patru oferte, dintre care două proveneau de la un cuplul format din Marius și Lidia Cimpoeșu. Astfel, Lidia Cimpoieșu în calitate de administrator al SC Lead Agraris SRL a depus o ofertă de 5.000 lei iar soțul acesteia, Marius Cimpoieșu a depus o ofertă de 15.100 lei prin firma SC Agroturism Tradițional SRL. Au mai depus oferte doi consilieri locali Lorin Vernica din partea PSD și Claudiu Ghercă din partea AUR. Licitația a fost coordonată de un funcționar de la ANAF pe nume Costel Costan care i-a respins pe cei doi consilieri pe motiv că ar fi fost incompatibili. Costan nu avea nicio calitate să facă asta, nu există nici o prevedere legală care să le interzică celor doi consilieri să participe la această procedură. Această mascardă denumită licitație a fost câștigată de Marius Cimpoeșu care și-a adjudecat terenul cu 10 lei pe an pentru un metru pătrat. Asta în condițiile în care șefii ANAF susțin că la nivelul instituției se fac eforturi pentru a încasa cât mai mulți bani la bugetul de stat. Costel Costan lucrează la ANAF Pașcani, structură condusă de persoane susținute pe funcție de PSD, partid din care face parte și primarul comunei Mircești. Așadar Costan a fost trimis la Mircești să facă jocurile lui Leon Bălteanu.’’Nu a fost o licitație, ci o golănie, o bătaie de joc. Reprezentul ANAF, Costel Costan nu avea nici un drept să ne excludă. Încă de la începutul procedurii ne-a căutat nod în papură să ne excludă. Am cerut în instanță anularea procedurii și am depus și plângere la DNA’’, a spus Claudiu Ghercă.

Cimpoeușu în faliment, a venit cu altă firmă la licitație

Interesant este că Cimpoeșu a participat cu o altă firmă și anume SC Agroturism Tradițional SRL. Asta în condițiile în care construcțiile sunt ridicate pe firma SC La Cimpoeșu SRL care a intrat în insolvență prin sentința Tribunalului Sindic Iași nr.77 pronunțată la data de 24 iulie a.c. Conform sentinței, ‘’la prima strigare’’, creditorii care au cerut insolvența revendicau inițial suma totală de  18.856.535 lei.  ‘’Se constată, față de înscrisurile de la dosar, depuse conform art. 67 din Legea nr. 85/2014 că debitoarea înregistrează datorii de peste 60 de zile, pentru plata cărora nu există fonduri bănești suficiente, al căror cuantum total depășește valoarea-prag impusă de lege, fiind consemnate datorii în sumă de 7.597.824,92 lei către furnizori, 1.454.427-obligații fiscale (496.721 lei + 957.706 lei), 9.804.284,39 lei către creditori bancari. Aceste creanțe sunt certe, lichide și exigibile. Se vor avea în vedere, între altele, înscrisurile contabile depuse de către debitoare, precum și declarațiile acesteia’’, se arată in sentința Tribunalului. Se pune întrebarea dacă nu cumva Cimpoeșu vrea să sustragă afacerea și bunurile astfel încât să-și lase creditorii cu ochii în soare.

Mai multe detalii despre problemele lui Cimpoeșu puteți citi în articolele repostate mai jos.

Declinul milionarului Cimpoeșu. Afacerea construită pe ilegalități s-a năruit

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.