Preot prins băut la volan! Faţa bisericească a recunoscut totul la audieri! (EXCLUSIV)

1089
Politist si alcooltest
Politist si alcooltest

@ Un preot a fost prins băut la volan, iar, în urma incidentului, acesta a fost pedepsit de către judecătorii ieşeni @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani l-au condamnat recent pe Ştefan Emanuel Simon la 8 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe @ La audieri, faţa bisericească a recunoscut totul

Un preot a fost prins băut la volan, iar, în urma incidentului, acesta a fost pedepsit de către judecătorii ieşeni.

Aşadar, recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Paşcani l-au condamnat pe Ştefan Emanuel Simon (29 de ani) la 8 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Preotul Ştefan Emanuel Simon, prins băut la volan

Procesul preotului (vicar parohial) Ştefan Emanuel Simon a început pe data de 28 aprilie 2022. Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Pe 22 august 2020, în jurul orei 17:30, inculpatul a condus autoturismul marca SEAT pe drumurile publice, respectiv pe DJ 207M, în interiorul localității Șcheia, județul Iași, având în sânge o alcoolemie peste limita legală admisă, respectiv de 0,97 grame la mie pentru prima probă biologică recoltată şi de 0,76 grame la mie pentru a doua probă”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Faţa bisericească a recunoscut totul la audieri

Fiind audiat pe parcursul urmăririi penale în calitate de suspect şi inculpat, preotul romano-catolic Ştefan Emanuel Simon a recunoscut săvârșirea faptei reţinute în sarcina sa, manifestând o atitudine de regret și a colaborat cu magistraţii.

„În ziua respectivă, în intervalul orar 10.00 – 12.00, am consumat aproximativ 400 de mililitri de vin, iar, în jurul orei 17.00, am mai consumat circa 300 de mililitri de cidru alcoolizat”, a declarat preotul în fața magistraților.

La aplicarea pedepsei, judecătorii ieșeni au luat în calcul faptul că preotul prins băut la volan are o funcție importantă în societate, că nu are antecedente penale, precum și că alcoolemia descoperită la acesta nu era una foarte ridicată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.