Scandal de proporţii la o şcoală din Iaşi! Angajatul a cerut daune morale de 10.000 de euro! (EXCLUSIV)

461

@ Un scandal de proporţii a avut loc recent la o şcoală din judeţul Iaşi @ În urma incidentelor, un angajat a dat în judecată unitatea de învăţământ şi a solicitat daune morale de 10.000 de euro @ Recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis în parte acţiunea formulată de Ion Mardar şi au anulat decizia prin care acesta a fost sancţionat disciplinar

Un scandal de proporţii a avut loc recent la o şcoală din judeţul Iaşi! În urma incidentelor, un angajat a dat în judecată unitatea de învăţământ şi a solicitat daune morale de 10.000 de euro! Recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis în parte acţiunea formulată de Ion Mardar şi au anulat decizia prin care acesta a fost sancţionat disciplinar.

„Instanţa admite, în parte, acţiunea formulată de contestatorul Mardar Ion în contradictoriu cu intimata Şcoala Profesională „Nicolae Bălăuţă” Şcheia. Constată nulitatea absolută a deciziei nr. 108/18.03.2022 privind sancţionarea disciplinară a domnului Mardar Ion, emisă de intimată. Obligă intimata să îi achite contestatorului Mardar Ion suma de 1.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată acordate proporţional pretenţiilor admise”, au afirmat magistraţii ieşeni.

Angajatul a cerut daune morale de 10.000 de euro!

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre cele două părţi a început pe 26 aprilie 2022. Prin cererea de chemare în judecată, contestatorul a formulat o contestație împotriva deciziei de sancționare disciplinară, prin care a solicitat instanței anularea deciziei de sancționare, obligarea intimatei la plata unor despăgubiri în cuantum de 10.000 de euro si obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată.

Ion Mardar a relatat că este angajat la Școala Profesională „Nicolae Bălăuţă” Şcheia din 2017, pe postul de șofer, că, de-a lungul timpului, a avut relații de muncă foarte bune atât cu colegii, cât și cu conducerea școlii, îndeplinindu-și în mod corespunzător toate atribuțiile de serviciu. După schimbarea conducerii instituției, locul de munca s-a transformat într-un adevărat calvar, în sensul că directoarea le-ar transmite colegilor săi că „urmează să zboare din școală”, pentru simplul motiv că nu îl suportă, conform contestatarului.

Ce spun reprezentanţii şcolii

Reclamantul mai sustine ca directoarea le-ar fi impus tuturor angajaților – de la femeile de serviciu, până la profesori – să nu mai vorbească cu acesta si să îl evite, toate acestea pentru a fi cât mai marginalizat și timorat. „Pentru a mă determina să plec de bunăvoie, ea mă pune să fac tot felul de munci umilitoare si care nu intră în fișa postului, cum ar fi să spăl băile, să tai lemne, să fac curat pe holuri etc. Această manieră abuzivă prin care înțelege angajatoarea să deruleze raporturile contractuale au culminat cu decizia de sancționare nr. 108/18.03.2022 care este lovită de nulitate absolută”, a subliniat ieşeanul în instanţă. Acesta mai sustine ca se simte hartuit la locul de munca.

Pe de alta parte, reprezentantii scolii au precizat ca faptele reclamantului reținute ca abatere și sancționate disciplinar sunt foarte clar precizate în cuprinsul deciziei de sancționare disciplinară, în mod concret, explicite și fără echivoc, respectiv ca reclamantul nu ar fi semnat condica de prezență, nu ar fi completat foile de parcurs cu toate rubricile (după cum indică formularul), ar fi lipsit nejustificat două zile de la serviciu, perioadă în care microbuzul a fost în service pentru reparații. Potrivit acestora, contestatarul a fost sancționat disciplinar prin decizia din 18.03.2022 cu observație scrisă, pentru neîndeplinirea la timp a sarcinilor de serviciu, sancțiune disciplinară pentru care s-a avut în vedere comportamentul general în serviciu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.