Viceprimar ieşean, condamnat la închisoare pentru că s-a înfruptat din bani europeni! Iată cât a luat! (EXCLUSIV)

632
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea
Elena Toma, fost viceprimar Ciurea

@ Un viceprimar din judeţul Iaşi a fost pedepsit ieri de către magistraţi @ Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o pe Elena Toma la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare @ Fostul viceprimar din comuna Ciurea a fost pedepsit pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei în formă continuată (7 acte materiale)

 

Un viceprimar din judeţul Iaşi a fost pedepsit de magistraţi. Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au condamnat-o ieri pe Elena Toma la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare.

Fostul viceprimar din comuna Ciurea a fost pedepsit pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei în formă continuată (7 acte materiale).

„Inculpata va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Comunei Ciurea sau la Consiliul Local al Comunei Ciurea”, au afirmat magistraţii.

Acelaşi dosar, cu totul alte decizii

 

În acelaşi caz, judecătorii au decis încetarea procesului penal ce îi priveşte pe Luminiţa Petronela Bejan, Sorinel Costel Manolache şi Ioan Nicolaev, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei în formă continuată.

Pe lângă aceasta, magistraţii au obligat-o pe Elena Toma să achite către Ministerul Agriculturii suma de 121.562 de lei, creanţa principală aferentă campaniilor 2009 şi 2010, dar şi suma de 57.483 de lei, creanţa principală aferentă campaniei 2011. Mai mult, cei 4 inculpaţi au fost obligaţi să plătească daune de 149.120 de lei, creanţa principală aferentă campaniilor 2012 şi 2013, dar şi suma de 79.033,24 lei, creanţa principală aferentă campaniei 2014.

Elena Toma, acuzată alături de alte trei persoane

 

Procesul celor 4 inculpaţi a început pe 1 octombrie 2020. Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Elena Toma, la data faptei viceprimar al comunei Ciurea, județul Iași și reprezentant al asociații de crescători de animale, Petronela Luminiţa Beja, Sorinel Costel Manolache şi Ioan Nicolaev, la data faptelor funcționari în cadrul primăriei Ciurea, județul Iași.

„În perioada 2009-2015, inculpata Elena Toma ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false (adeverințe, declarații etc.) în scopul de a obține în mod injust, în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, sume de bani din bugetul Uniunii Europene. Unele dintre actele respective i-ar fi fost puse la dispoziție inculpatei de către ceilalți 3 inculpați. Prin aceste demersuri, ar fi fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 407.200 de lei”, au spus procurorii anticorupţie ieşeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.