3 lucruri despre hernia de disc lombară pe care oricine trebuie să le cunoască

338
Ai auzit despre hernia de disc, însă nu știi exact ce este aceasta, dacă într-adevăr suferi de ea sau care sunt cele mai eficiente tratamente? Ai ocazia de a afla din acest articol câteva dintre cele mai importante informații despre hernia de disc lombară, informații pe care oricine ar trebui să le cunoască, astfel încât să poată fi luate măsurile necesare din timp și să fie evitate posibilele complicații.

Hernia de disc lombară

Discurile intervertebrale sunt formate dintr-un înveliș fibros gros denumit inel, acesta înglobând miezul central care are o consistență gelatinoasă. Acest disc joacă rol de amortizor, deformându-se uneori sub efectul solicitărilor legate de greutatea corpului și de mișcările trunchiului. În momentul în care acest înveliș se crapă, substanța gelatinoasă centrală ajunge în golul format, iar când substanța se scurge din disc, formează așa-zisa hernie de disc.

Semne și simptome ale herniei de disc lombare

În multe cazuri asimptomatică, o hernie de disc lombara poate da naștere și câtorva semne și simptome unilaterale. Durerea de spate este principalul simptom al herniei de disc lombare, aceasta fiind localizată mai ales în regiunea lombară inferioară. Durerea este, de cele mai multe ori, bruscă și poate fi ameliorată doar prin repaus la pat într-o poziție cu genunchiul în extensie și șoldul în flexie.

În cazul în care este vorba despre compresia unui nerv, atunci durerea poate iradia în toată zona aferentă acestuia.

Tratamente pentru hernia de disc lombară

Deși de cele mai multe ori hernia de disc lombară poate fi tratată cu tratament medicamentos, există și situații în care simptomele pot fi ameliorate prin simplu repaos la pat, dar și prin kinetoterapie, infiltrații sau alte tratamente precum acupunctura, mezoterapia, însă acestea nu s-au dovedit întotdeauna eficiente.

Medicamentele pentru durere sunt combinate, de cele mai multe ori, cu antiinflamatoare și relaxante musculare, combinația acestora fiind baza tratamentului și singura care și-a demonstrat oficial eficacitatea.

În cazul necesității de intervenție chirurgicală, scopul acesteia este de a înlătura discul herniat pentru decomprimarea nervului afectat. În funcție de caracteristicile herniei de disc lombare existente, chirurgul poate propune o anumită metodă de îndepărtare a acesteia, însă este bine de știut că această operație se efectuează, de cele mai multe ori, sub anestezie generală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.