Dezvoltator imobiliar condamnat să-și despăgubească clienții cu sute de mii de euro. Le-a distrus casele

3972
blocul distrus de incendiu
blocul distrus de incendiu

@ Judecătorii au finalizat dosarul dezvoltatorului care a distrus un bloc de apartamente dupa ce a pus un sudor neautorizat sa lucreze la țeava de gaze iar imobilul a luat foc

Magistrații Curții de Apel au finalizat ieri dosarul privind un imobil cu apartamente distrus de un incendiu provocat de dezvoltorul care a edificat cladirea. Astfel, Victor Hîrzopariu a construit in Ciurea , judetul  Iasi un imobil cu mai multe apartamente pe care le-a vandut. În anil 2015 acesta a tocmit un sudor neautorizat pe nume Gheorghe Homia pentru a monta un contor de gaz. Fiind necalificat pentru astfel de lucrari Homia a facut o greseala care a dus la incendierea imobilului. Printr-o gaura in perete a introdus un fier inrosit care a aprins izolatia clădirii. Întreg imobilul a fost distrus. ‘’După ce au montat cotul de metal şi robinetul, cei doi au dat o gaură în perete, folosind bormaşina, iar în acea gaură au introdus o bucată de fier-beton. Această bucată de fier-beton avea rolul de a susţine plăcuţa de metal pe care urma să fie montat contorul de gaz. Inculpatul Hoamia Gheorghe a aprins apoi autogenul şi a înfierbântat bucata de fier-beton introdusă în perete, pentru a putea îndoi ulterior capătul «înroşit» cu un cleşte. (…) În acel moment, scânteile incandescente degajate ca urmare a arderii materialelor combustibile (oxigen şi acetilenă) din flacăra aparatului de sudură autogen au aprins izolaţia din interiorul peretelui, compusă din polistiren expandat“, se arată în sentința de prin care judecatorii i-au condamnat pe Victor Hîrzopariu si Gheorghe Homis.

Despagubiri de aproape 200.00 euro

În anul 2019, Victor Hîrzopariu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Gheorghe Hoamia, muncitorul, la şase luni de închisoare cu suspendare. Ieri, Curtea de Apel a solutionat ieri partea civila a dosarului. Astfel, proprietarii apartamentelor distruse au primit despăgubiri de aproape 200.000 euro, dupa cum urmeaza: Georgiana (fostă Anton) Florian – 19.500 euro, Constantin Angheluță – 21.500 euro, Andrei Daniela Ragoșă- 22.000 euro, Mircea Pedrovici – 32.000 euro, Radu Ioan Burduhosu- 13.200 euro, Lucia Iliuță Spătaru- 33.000 lei daune materiale si 4.000 euro daune morale, Mădălina Deaconu (fostă Pușcaș) – 38.500 euro, Leonard Boariu – 19.000 euro etc. Daunele morale acordate au fost cuprinse intre 2.000 si 2.500 euro.

 

Ofertă înșelătoare a unor dezvoltatori. I-au vândut unei femei un apartament si n-au mai lasat-o să intre in curte

 

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.