Soc. Un fost primar iesean va plati acum din pensie abuzurile facute pe cand era in functie

1970

@ Curtea de Apel Iasi a decis ieri ca fostul primar al comunei Prisecani, Constantin Chirila sa achite Consiliului Local al comunei  suma 75.870 lei  (16.500 euro) si asta deoarece l-a concediat abuziv pe fostul secretar

Cand credea ca a scapat de probleme si sta linistit la pensie Constantin Chirila fostul primar al comunei Prisacani a avut o surpriza neplacuta, trecutul l-a ajuns din urma. Printr-o sentinta ramasa definitiva, ieri, Curtea de Apel Iasi l-a obligat pe Constantin Chirila sa achite comunei Prisacani suma de 75.870 lei  (16.500 euro) si asta deoarece l-a concediat abuziv pe  fostul secretar al comunei, functionarul pe nume Vasile Iosif. Dupa ce a  fost concediat, Vasile Iosif a dat in judecata comuna Prisacani si a castigat procesul. Judecatorii au obligat comuna Prisacani sa-i plateasca lui Vasile Iosif toate salariile din urma, in suma de aproape 80.000 lei. Constantin Chirila l-a concediat pe Vasile Iosif la data de 1.11.2008. Dupa cum am precizat anterior, Iosif a dat in judecata Primaria comunei Prisacani si pe primarul comunei Prisacani si a castigat definitiv procesul in data de 17.03.2010. Astfel, in sentinta pronuntata in dosarul 9965/99/2008, judecatorii au dispus reintegrarea pe functie a lui Vasile Iosif si plata salariilor restante din momentul in care a fost data afara abuziv adica de pe 1.11.2008 si pana cand si-ar fi reluat efectiv atributiile. De asemenea, judecatorii au dispus ca lui Iosif sa i se plateasca despagubiri morale de 5.000 lei. Iosif a castigat procesul cand Chirila era inca primar la Prisacani si de aceea a refuzat sa puna in aplicare hotararea judecatoreasca.

Ii vor pune poprire pe pensie

Intre timp s-au adunat si penalitati si de aceea, la sfarsitul anului trecut, fostului secretar i s-au cuvenit 80.000 lei. Acesta a apelat la un executor, a blocat conturile Primariei Prisacani si si-a recuperat banii. Dupa alegerile din 2016, functia de primar al comunei a fost preluata de Ghiocel Stanciu. In urma cu doi ani, Primaria Prisacani l-a dat in judecata pe Chirila pentru a recupera banii platiti fostului secretar. Anul trecut, Tribunalul a respins cererea primariei de a-l executa pe Chirila dar ieri Curtea de Apel a intors situatia la 180 de grade. „Noi trebuie sa demaram acum executarea silita. Fostul primar este la pensie.  Probabil ii va fi poprita pensia. Dar, poate plateste toti banii odata cine stie”, a spus Ghiocel Stanciu, actualul primar al comunei Prisacani.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.