O medicinistă acuzată de trafic de influenţă scapă de pedeapsă! Răspunderea penală s-a prescris! (EXCLUSIV)

494
UMF Iasi
UMF Iasi

@ O medicinistă acuzată de şpagă scapă de pedeapsă după ce răspunderea penală s-a prescris @ Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis apelul formulat de Elena Karina Talpalariu (fostă Balaş) @ Iniţial, studenta de la UMF fusese condamnată la 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare

O medicinistă acuzată de şpagă scapă de pedeapsă după ce a intervenit prescripţia răspunderii penale. Aşadar, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis ieri apelul formulat de Elena Karina Talpalariu (fostă Balaş).

Amintim că, iniţial, medicinista fusese condamnată la 2 ani şi 3 luni de închisoare, cu suspendare. În acelaşi dosar, Marian Nichita fusese condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, tot cu suspendare.

Scandalul a cutremurat UMF Iaşi din temelii!

Procesul celor doi tineri a început pe 4 ianuarie 2019. Procurorii ieşeni i-au trimis în judecată sub acuzaţiile amintite.

Anchetatorii au spus că, în noiembrie 2015, Marian Nichita, atunci student în anul III la Facultatea de Tehnică Dentară din cadrul UMF Iaşi, s-ar fi ocupat personal de colectarea sumelor de bani de la 14 studenţi din acelaşi an ai aceleiaşi facultăţi, obţinând suma de 2.100 de euro, ar fi întocmit lista cu numele acestora, după care, într-o zi din intervalul 2 – 11 noiembrie 2015, i-ar fi dat banii Elenei Karina Balaş.

Oamenii legii: „Banii, înmânaţi în spital”

Anchetatorii au adăugat că tânărul i-ar fi înmânat absolventei universităţii şi lista cu numele studenţilor care au dat bani, ştiind că aceasta a lăsat să se înţeleagă că poate interveni pe lângă asistentul universitar D.N.B., pentru facilitarea promovării la disciplinele Edentaţie Totală şi Edentaţie Totală ROC, înlesnind astfel săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către Elena Balaş.

„În perioada 2 – 11 noiembrie 2015, în timp ce se era internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe «Sfântul Spiridon», inculpata a primit suma de 2.100 de euro de la 14 studenţi din cadrul anului III ai Facultăţii de Tehnică Dentară de la UMF Iaşi, suma fiindu-i remisă în mod efectiv de către inculpat, după ce a fost colectată de la cei 14 studenţi, împreună cu lista conţinând numele studenţilor care au remis bani, respectiv câte 150 de euro fiecare“, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit procurorilor, cu acel prilej, Elena Balaş, în prezenţa studenţilor care au dat bani, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra asistentului universitar D.N.B., în sensul determinării acestuia să le acorde studenţilor respectivi note care să le asigure promovarea la examenele ce urmau a fi susţinute la disciplinele Edentaţie Totală şi Edentaţie Totală ROC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.