Arhitectul Mafiei Imobiliare, inculpat în dosarele DNA-DIICOT, candidat AUR la Primăria Iași, cu Ciuhodaru. Documente

9504
Marian Jan Chirita cu Ciuhodaru si Marius Ostaficiuc
Marian Jan Chirita cu Ciuhodaru si Marius Ostaficiuc

@ Votăm AUR la Iași și schimbăm o mafie imobiliară cu alta @ Pe locul 3 pe lista de candidați AUR pentru Consiliul Local Iași se află arhitectul Marian Jan Chiriță, inculpat de DIICOT și cercetat în prezent de DNA Iași în dosarul Zoiosu @ Marian Jan a fost inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri în formă continuată și abuz în serviciu deoarece a recepționat ilegal blocul de pe strada Sărărie nr.202 @ În blocul, respectiv au obținut un apartament și părinții lui Marius Ostaficiuc, candidatul AUR la Consiliul Județean Iași @  Marian Jan Chiriță a realizat ca arhitect și o parte din proiectele imobiliare, autorizate ilegal și incriminate de DIICOT, în dosarul în care l-a trimis în judecată pe primarul Mihai Chirica @ Ostaficiuc era președintele Comisiei de Urbanism când se avizau aceste proiecte

Votăm AUR la Primăria Iași și schimbăm o mafie imobiliară cu alta. Pe locul 3 pe lista de candidați ai AUR Iași pentru Consiliul Local se află arhitectul Marian Jan Chiriță, personaj inculpat de DIICOT Iași și urmărit în continuare de DNA în ‘’dosarul Zoiosu’’. Marian Jan Chiriță este inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de ‘’fals material în înscrisuri sub semnătură’’, și ‘’complicitate la abuz în serviciu’’. Asta deoarece, Marian Jan Chiriță a semnat procesele verbale privind recepționarea ilegală a blocului de pe strada Sărărie 202. ‘’În calitate de invitat al SC Global Impex Distribution SRL, Chiriță Marian Jan, arhitect în cadrul propriului birou individual de arhitectură a semnat în data de 17.04.2019 procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor cu numerele 575 și 576, desfășurate în vederea edificării construcției din municipiul Iași, strada Sărărie 202, atestând în fals construirea sediu firmă și spații de cazare tip pensiune. Acesta a avut rolul de proiectant în cadrul lucrărilor privind edificarea construcției. În fapt, imobilul construit în strada Sărărie nr.202 constituie un bloc de 29 de locuințe colective, iar în urma supraetajării au fost construite încă 5 apartamente. Construcția nu are legătură cu un spațiu de cazare de tip pensiune și nici cu 2 spații de birouri la nivelul supraetajat așa cum ar fi trebuit să fie ridicate, potrivit autorizațiilor emise’’, se arată în actul de acuzare.

Marian Jan Chirita
Marian Jan Chirita

În acest dosar a fost inculpat și primarul Mihai Chirica, pentru infracțiunea de omisiunea sesizării pentru că știa ce nereguli se petrec dar nu a anunțat autoritățile iar fostul viceprimar Gabriel Harabagiu este cercetat pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Alexandru Mustiață, arhitectul șef a fost reținut în acest dosar. Dosarul a fost declinat de DIICOT Ia DNA Iași în data de 18.09. 2023 (vezi documentele atașate).

Legăturile cu Ostaficiuc

În blocul recepționat ilegal de pe Sărărie 202 au cumpărat un apartament și părinții lui Marius Ostaficiuc. Recent, Mihai Chirica a fost trimis în judecată de DIICOT Iași în dosarul Mafiei Imobiliare, cel în care este acuzat că a autorizat ilegal mai multe construcții pe raza municipiului Iași. O parte dintre aceste clădiri au fost proiectate de Marian Jan Chiriță în calitate de arhitect. Mai mult decât atât acesta a făcut parte și din comisia de urbanism care le-a avizat. Aceiași comisie de urbanism a fost condusă o bună perioadă de timp și de Marius Ostaficiuc. Prin urmare, uneltele sau ‘’locotenenții’’ Mafiei Imobiliare s-au reîntâlnit pe listele de candidați ai AUR, susținuți cu îndârjire de ziarul care a ridicat ilegal, blocul de pe strada Sărărie nr.202.

DNA a ridicat de la Neuro actele medicului Tudor Ciuhodaru. Procurorii Albalux au închis dosarul

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.