Primarii Iaşului au scăpat de dosarul „Skoda”! Decizia a fost luată astăzi de judecătorii bârlădeni!

317
Nichita si Chirica la lucrari modernizare linii de tramvai4
Nichita si Chirica la lucrari modernizare linii de tramvai4

@ Primarii Iaşului au scăpat de dosarul „Skoda” @ Decizia a fost luată astăzi de judecătorii bârlădeni

Primarii Iaşului au scăpat de dosarul „Skoda”. Decizia a fost luată astăzi de judecătorii bârlădeni.

„Instanta încetează procesul penal faţă de inculpaţii: Mihai Chirica, trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu, Costică Eugen Chişcă, trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu, Doina Florescu, trimisă în judecată pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu, Gheorghe Nichita, trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu, Petru Dumitru Tomorug, trimis în judecată pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu, ca urmare a faptului că acţiunea penală pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale. Ia act că persoana vătămată Unitatea Administrativ Teritorială Mun. Iaşi nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”, au afirmat luni magistraţii din cadrul Judecătoriei Bârlad.

 

Edilii, acuzaţi alături de alţi funcţionari în dosarul „Skoda”

 

Dosarul „Skoda” a fost strămutat la Judecătoria Bârlad. Unii inculpaţi au invocat prescrierea răspunderii penale, având în vedere că cele mai multe fapte incriminate de procurori ar fi fost comise în urmă cu aproape un deceniu. În urmă cu peste un an, 5 șefi din cadrul municipalității ieșene au fost trimiși în judecată.

Pe lângă Chirica şi Nichita, directorul executiv al Direcției Tehnice Dumitru Petru Tomorug, șefa Serviciului Juridic din Primărie Doina Florescu și fostul șef al Serviciului Administrativ Costică Eugen Chișcă sunt acuzați de abuz în serviciu.

„În 2013, inculpații au demarat o procedură de achiziție nelegală, procedură în baza căreia, pe 16 mai 2013, Municipiul Iași a încheiat 4 contracte de leasing operațional, în calitate de utilizator, având ca obiect 3 autoturisme marca Skoda Octavia și unul Skoda Superb, cu toate că, la acel moment, le era interzisă autorităților și instituțiilor publice preluarea în leasing de autoturisme. Durata contractului a fost de 4 ani. Prin respectiva achiziție, s-a cauzat o pagubă bugetului local al Municipiului Iași în cuantum de 503.482 de lei”, au subliniat anchetatorii.

 

Mihai Chirica era viceprimar în acea perioadă

 

Anchetatorii au adăugat că Mihai Chirica, în calitate de viceprimar al municipiului Iași, înlocuitor de drept al primarului, ar fi încălcat legislația.

„În perioada februarie – mai 2013, inculpatul Mihai Chirica a aprobat mai multe acte prin care se solicita «achiziționarea a 4 autoturisme cu un grad de operativitate ridicat și dotate corespunzător», aprobând ulterior și Caietul de sarcini privind furnizarea a 4 autoturisme prin leasing operațional, document în conținutul căruia au fost inserate specificații tehnice proprii unui anume producător și unei anume mărci, respectiv ale mărcii Skoda. Totodată, inculpatul Gheorghe Nichita a aprobat mai multe acte în vederea achiziționării celor 4 autoturisme și a semnat în numele unității administrativ-teritoriale Municipiul Iași (în calitate de utilizator), contractele de leasing operațional în baza cărora au fost plătite ratele de leasing până la zi”, au adăugat anchetatorii.

Aceştia au spus că ceilalţi inculpaţi din dosar au contribuit la activitatea infracţională amintită.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.