Cel mai bogat pădurar din Iași executat pentru furt. Poliția i-a interzis să mai intre în pădure

15392
Costel Poiana
Costel Poiana

@ Inspectoratul de Poliție Judetean Iași a retras atestatul de paza si de asemenea i s-a cerut sa predea arma, unuia dintre cei mai cunoscuti si instariți padurari din judetul Iasi @ Este vorba despre Costel Poiana de la Poieni @ Motivul: un dosar penal pentru furt de curent deschis pe numele lui Poiana @ Dosarul a fost inregistrat in 2019 dar urmarirea penala a demarat abia acum @ Costel Poiana este prieten cu Costel Gîtlan, șeful IPJ Iasi

 

Unul dintre cei mai înstăriți pădurari din județul Iași, Costel Poiană din Poieni, comuna Schitu Duca a fost executat recent de polițiștii de la serviciul de arme si muniții care i-au suspendat dreptul de a mai exercita functii de paza. Mai mult decat atat lui Poiana i s-a cerut să predea si arma. Motivul ar fi problemele penale pe care le are acest Costel Poiană. ‘’Noua nu ni s-a spus pentru ce este cercetat domnul Poiană. Am primit o adresa in care ni se transmite ca i se suspenda domnului Poiana dreptul de a exercita functii de paza fiind cercetat intr-un dosar penal’’, a declarat Dan Cășuneanu, purtătorul de cuvant al Direcției Silvice Iași.

Două dosare penale mai vechi

Problemele penale ale lui Costel Poiana ar fi inceput in anul 2017 cand s-a ales cu o plangere penala pentru amenințare. Plangerea penala a fost depusa de un localnic din Poieni. Anul acesta dupa 5 ani a inceput urmarirea penala. Insa dupa inceperea urmaririi penale victima si-a retras plangerea iar dosarul s-a clasat. A doua plangere se refera la consum fraudulos de curent. Aceasta plangere a fost depusa in anul 2019 chiar de furnizorul de curent E.on si recent a inceput urmarirea penala. A se observa ritmul lent in care se misca lucrurile in dosarele in care este cercetat Poiana. Demn de menționat ca acesta este prieten cu Costel Gîtlan seful IPJ Iasi. Soția lui Gîtlan este verișoara cu Costel Poiana. Într-o editie anterioară am arătat că șefii Poliției au trimis ‘’mascații’’ o unitate SAS pentru a interveni la un conflict minor la Primaria Schitu Duca, conflict in care era implicata si familia lui Costel Poiana. Dupa cum spuneam, Poiana este unul dintre cei mai instăriți pădurari din judetul Iasi. Consumul fraudulos de curent a fost inregistrat la ferma sa din Schitu Duca unde detine sute de animale si multe utilaje. Acesta are afaceri si in domeniul silvic, consumul de curent fiind inregistrat de un gater. De asemenea, Costel Poiana detine o vilă cât un palat în Tătăruși. Costel Gîtlan și Costel Poiana sunt din comuna Tătăruși.

Comandantul Poliției a trimis două dube de mascați la un scandal în care erau implicate rudele șefului Gâtlan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.