Comandantul Poliției a trimis două dube de mascați la un scandal în care erau implicate rudele șefului Gâtlan

3317
Mihai Svalja si Costel Gitlan
Mihai Svalja si Costel Gitlan

@ Două dube de Serviciul de Acțiuni Speciale (mascati au fost trimise ieri la Primăria Schitu Duca de șeful aflat la comanda IPJ Iasi pentru a aplana un conflict in care erau implicate rude ale șefului Costel Gîtlan @ Scandalul a inceput de la faptul ca fostul primar Mihai Mihalache a contestat o procedura prin care se dorea atribuirea pasunii comunele @ Mihalache a aratat ca se dorea atribuirea ilegala a pasunii catre familia lui Costel Poiana cel care este rudă cu Costel Gîtlan @ O armata de politisti condusi de seful de la Ordine Publica, Cezar Cărpușcă dar si o unitate SAS, au fost trimisi la fata locului @ „Domnul Cărpușcă (seful de la Ordine Publica-nr.) a spus ca ma aresteaza pentru ca vorbesc urat la adresa PNL”, a spus Mihalache

O grupă de mascați (polițisti de la Serviciul de Acțiuni Speciale) a fost trimisă de urgență ieri sediul Primăriei Schitu Duca unde izbucnise un scandal in care erau implicate rude ale sefului Inspectoratului Judetean de Poliție Iasi, Costel Gîtlan. Potrivit procedurilor, politistii SAS pot interveni la evenimente care reclamă restabilirea ordinii publice numai cu avizul sefului IPJ Iasi. Scandalul de la Primăria Schitu Duca  a izbucnit ca urmare a faptului ca fostul primar al comunei Mihai Mihalache (PSD) a contestat faptul ca, actualul primar Grigore Ciciorvă (PNL) vrea să concesioneze o parte din pasunea comunala catre familia padurarului Costel Poiană, un padurar local, ruda cu Costel Gîtlan, șeful IPJ Iasi. Costel Gîtlan si Costel Poiana sunt prieteni din copilărie, amandoi fiind din Tătăruși. Soția lui Costel Gîtlan este verișoara lui Costel Poiana. Mihai Mihalache a contestat faptul ca actualul primar al comunei Grigore Cociorva ar intentiona sa atribuie  pasunea catre familia lui Poiana in conditiile in care acesta detine foarte putine animale. „Poiana a fost si a inregistrat in urma cu cateva zile 5 vaci la medicul veterinar si ei vor sa-i dea 47 de hectare de pasune. Eu detin 700 de animale , vite si oi, unde sa ma duc sa le pasc?”, a spus Mihalache.

Scandal de la 47 hectare de pașune

Ieri dimineata la sediul Primariei Schitu Duca s-a intrunit Comisia de evaluare a cererilor crescatorilor de animale pentru atribuirea contractelor de închiriere a pașunilor. Printre cei care au facut cerere sa li se atribuie pasune s-au numarat si Costel Poiana si fiul acestuia Sebastian Poiana care era reprezentat de mama, Petronela Simona Poiana. Miza era reprezentata de o suprafata de 47 hectare de pasune din satul Slobozia. Aceasta suprafata de pasune este vizata atat de Mihalache cat si de familia Poiana. Mihalache l-a amenintat pe primar ca va reclama totul la DNA deoarece Poiana nu ar avea dreptul sa obtina o suprafata atat de mare de pasune avand putine animale. „Domnul Mihalache a facut scandal degeaba. Legea este clara, acolo unde sunt mai multi pretendenti pentru o suprafata de pasune trebuie organizata licitatie. Domnul Mihalache a inceput sa faca scandal. De aceea am chemat Politia „, ne-a spus Grigore Corciovă, primarul comunei Schitu Duca.

IPJ Iasi a  trimis o armata de Politisti si ”mascații”

IPJ Iasi a trimis la fata locului o trupa de la SAS dar si politisti de la ordine publica in frunte cu seful de serviciu, Cezar Cărpușcă. Mihalache sustine ca Cezar Carpusca a dat dovada de exces de zel. „Eu i-am spus primarului care este penelist ca PNL este un partid criminal deoarece le omoara oamenilor porcii din curte. Domnul Carpusca a spus ca ma aresteaza daca mai ridic tonul la adresa PNL”, a mai spus Mihalache.

Gîtlan este sef al IPJ Iasi de pe vremea PSD dar a obtinut si sprijinul PNL pentru a ramane pe functie. La randul sau  Sebastian Poiană este lider al tinerilor liberali in Romania. Am incercat sa aflam de la IPJ Iasi daca aceasta mobilizare de forte are legatura cu faptul ca in scandal erau implicate si rudele lui Costel Gîtlan dar am obtinut numai raspunsuri formale. Am putut afla ca ieri la conducerea IPJ Iasi se afla la condamanda adjunctul Mihai Svalja deci, unitatea SAS s-a deplasat la Schitu Duca cu acordul său. „Ieri, în jurul orei 9.00, am fost sesizați despre o agresiune care ar avea loc la sediul unei instituții publice din comuna Schitu Duca. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că este vorba despre un conflict verbal între mai multe persoane. În urma celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991 și 9 sancțiuni conform Legii nr. 55/2020”, a declarat Anca Vîjiac, purtatorul de cuvant al IPJ Iasi.

Scandalul de la SAS a fost stins de Gîtlan

Costel Șchiopu, actualul sef de la SAS ii datoreaza functia lui Gîtlan. In urma cu un an si jumatate mai multi politisti de la SAS au reclamat abuzurile lui Schiopu, aratand faptul ca erau batuti si umiliti in antrenamente cu luptatori k1. La acea vreme am prezentat detalii in articolul cu titlul „Politisti SAS batuti de luptatori K1 la comanda sefului lor. Ancheta bomba la IPJ Iasi. Video”. A urmat o ancheta dispusa de Costel Gîtlan si totul a ramas ca-n tren. Schiopu nu s-a ales cu nici o sanctiune. Cum sa nu-ti servesti patria si seful in aceste conditii?

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.