Gigantul Orange învins de un ieșean. Compania voia să-i monteze o stație de emisie în fața casei

1627
antena Orange
antena Orange

@ Tribunalul Iași a anulat astăzi o autorizație de construire emisă de municipalitatea pentru amplasarea unei stații de emisie-recepție Orange, pe strada Aviației nr.2, în fața casei unui ieșean @ Ieșeanul a vorbit în fața judecătorilor  despre  „efectelenocive cu caracter iremediabil pe care le produce amplasarea si funcționarea acestei antene GSM in proximitatea casei in care locuieste”

Tribunalul Iași a anulat astăzi o autorizație de construire emisă de municipalitate pentru amplasarea unei stații emisie-recepție pentru Orange, pe strada Aviației nr.2 în urma unei plangeri depuse de ieșeanul Iulian Pădure (vezi aici). Între timp, s-au alăturat acestuia intervenind in proce si ceilalți vecini si anume Radu Silviu Șomfelean și Gabriela Șomfelean. Astfel, prin autorizația de construire nr. 1.252/12.10.2020, municipalitatea a acordat SC Orange SA permisiunea de a amplasa pe strada Aviației nr.2, „o stație fixă de emisie-recepție pentru servicii de comunicații electronice cu pilon metalic pentru susținere, instalație electrică de alimentare, instalație de balizaj si împământare”.

Ieșeanul: „Îmi afecteză sănătatea”

Iulian Pădure s-a opus amplasarii acestei stații Organge în fața casei fiind convins că aceasta îi afecteaza sanatatea. Acesta a arătat ca demersul sau ” este determinat de prevenire efectelor nocive cu caracter iremediabil pe care le produce amplasarea si funcționarea acestei antene GSM in proximitatea casei in care locuieste”. Iulian Padure a mai spus ca „trebuie sa primeze protejarea sanatatii particularilor, sănătate care poate fi iremediabil afectata prin amplasarea antemei GSM langa casa de locuit” adăugând că „nu a existat nici o informare publica cu privire la amplasarea antenei si nici nu au fost comunicate informații cu privire impactul emisiilor. asupra stări de sănătate a particularilor”. Însă, unul din argumentele care au stat la baza anulării autorizatiei de construire se referă la faptul ca Orange SA nu a obtinut acordul vecinilor. „Pârâta nu a facut dovada existentei unui asemenea acord al vecinilor proprietari se constată ca asupra autorizatiei de construire nr. 1252/17 10 2019 emisa de Primarul mun. Iași există o îndoială justificată asupra legalității sale”, au aratat judecatorii în urmă cu un an cand au suspendat autorizatia de construire.

Citește și „Orange si Telekom prinse in offside la Iasi. Amenzi de aproape jumatate de miliard”.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.