Achitare bomba! Secretara de la Targu Frumos a scapat de toate acuzatiile

2650
Felicia Spulber
Felicia Spulber

@ Judecatoria Pascani a decis astazi ca  Felicia Spulber nu este vinovata de infractiunea de abuz in serviciu care ii fusese pusa in carca de  prefectura si de procurori

Achitare in dosarul secretarei de la Targu Frumos, Felicia Spulber. Magistratii Judecatoriei Pascani au decis astazi ca Felicia Spulber nu se face vinovata de infractiunea de abuz in serviciu. Plangerea penala impotriva Feliciei Spulber fusese depusa de prefectul Marian Serbescu care o acuza pe aceasta ca refuza sa emita ordinul de incetare a  mandatului primarului Ionel Vatamanu. Edilul din Targu Frumos primise o condamnare si suspendare intr-un dosar. In sentinta se preciza ca sunt suspendate si interdictiile inclusiv cea de a  ocupa functia de primar dar cu toate acestea prefectul sustinea ca mandatul lui Vatamanu trebuia sa inceteze. Prefectul a invocat o decizie a Inaltei Curti care arata ca toti primarii condamnati indiferent de forma de executare a pedepsei (suspendare, executare) trebuie sa-si piarda mandatul.

Pentru ca a refuzat sa emita referatul care putea la baza demiterii primarului, prefectul Marian Serbescu a depus o plangere penala impotriva Feliciei Spulber iar procurorii au trimis-o in judecata  pe 26 ianuarie 2018. Astazi s-a pronuntat decizia de achitare in dosarul secretarei de la Targu Frumos.” Achita pe inculpata Spulber Felicia-Elena, pentru savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu”, se arata in sentinta de astazi (vezi aici).

De ce este nevinovata

Aparatorul Feliciei Spulber este cunoscutul avocat Robert Amuntencei, cel care in ultima perioada a obtinut printre cele mai multe sentinte de achitare. In apararea Feliciei Spulber s-a aratat ca decizia Inaltei Curti invocata de prefect nu putea fi pusa in aplicare decat de o alta instanta de judecata, potrivit art.126 alineatul 3 din Constitutia Romaniei. „Este o solutie deosebit de importanta pentru practica judiciara. S-a dovedit ca Felicia Spulber clienta mea este absolut nevinovata si ca refuzul sau de a intocmi respectivul referat cerut de prefect era perfect justificat”,a  spus Robert Amuntencei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.