APRINDEREA LUMINIȚELOR DE CRĂCIUN ȘI EVENIMENTE DEDICATE CENTENARULUI MARII UNIRI, LA PALAS

2233

Joi, pe 29 noiembrie 2018, ieșenii sunt invitați să dea startul celui mai frumos sezon din an, la evenimentul de aprindere a luminilor de Crăciun din ansamblul Palas. Iar pentru a marca Centenarul Marii Uniri, ansamblul Palas a pregătit o serie de evenimente care pun în valoare tradițiile și simbolurile românești.

Ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă sunt întâmpinate la Palas într-un decor de poveste, iar ieșenii sunt invitați joi, de la ora 19.00, la evenimentul special de aprindere a luminițelor de Crăciun. Se vor reuni în jurul bradului amplasat la parterul Atriumului Palas, acolo unde își va face apariția și cel mai iubit bătrânel. Momentul va fi unul special și pentru că va fi acompaniat de un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași. Melodii de sezon vor fi interpretate de orchestra simfonică și de Corul Academic „Gavriil Musicescu”, întregind atmosfera de sărbătoare.

1 decembrie este o zi cu o semnificație aparte pentru România, cu atât mai mult în 2018, când se sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Sâmbătă, cei care vor ajunge în ansamblul din inima orașului vor primi în dar suveniruri cu Tricolorul, vor putea admira Steagul de mari dimensiuni arborat în Atrium și vor fi acompaniați cu muzică patriotică. Pe parcursul zilei, se vor întâlni și cu personaje ale vremii.

În intervalul orar 18.00 – 21.00, cei prezenți în parcul Palas vor putea vedea o proiecție animată a Drapelului României. Fațada sudică a Palatului Culturii va fi „îmbrăcată” în Tricolor și va purta simbolul Centenarului. Este modalitatea prin care ansamblul Palas spune „La mulți ani, România! La mulți ani, români!” din Iași, oraș al Marii Uniri. În același interval orar, în parcul Palas se vor auzi melodii ale marilor compozitori români.

De la ora 18.30, publicul din Palas va fi invitat la spectacolul „Țara mea cântă”. Concertul va fi susținut de Ansamblul Vocal – Instrumental Armonia Lucis și Corul de Copii Juniorii Operei, coordonați de prof. Raluca Zaharia. Sub îndrumarea dirijorului și orchestratorului Dragoș Mihai Cohal, artiștii vor interpreta cântece tematice pentru Marea Unire.

De joi până duminică inclusiv, 2 decembrie, parterul Atriumului Palas Mall va găzdui Târgul 100% Românesc, dedicat celor care apreciază obiectele autentice și care admiră îndeletnicirile autohtone. Membrii Asociației „Produs de Cluj” îi vor încânta cu ii și costume populare, trăistuțe și țesături lucrate manual, articole de marochinărie, decorațiuni tradiționale,  produse din lavandă, cosmetice bio, dar și cu delicii, precum ciocolată de casă, miere și produse de apicultură, dulcețuri și siropuri naturale. În fiecare zi a Târgului 100% Românesc, vizitatorii se vor delecta și cu dansuri tradiționale susținute de Ansamblul Folcloric Valea Șomeșului din Gherla.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.