Bomba! Celebru avocat iesean trimis 6 ani la inchisoare

4181

@ Cunoscutul avocat iesean Remus Moraru a fost condamnat in aceasta seara de Inalta Curte de Casatie si Justitie la o pedeapsa de 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru ca a obtinut cu acte false terenuri valoroase in Miroslava si Iasi @ Celalalt avocat trimis in judecata in acest dosar Ciprian Mitoseriu a scapat cu achitare @ Si ceilalti complici ai ”retelei” au fost condamnati la pedepse cu executare

Remus Moraru, unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Baroul Iasi a fost condamnat la o pedeapsa de 6 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru ca impreuna cu alte persoane a constituit un grup infractional in vederea obtinerii de terenuri valoroase in Miroslava si municipiul Iasi. Pronuntarea a fost data in aceasta seara de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Moraru fiind condamnat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani si marturie mincinoasa. Moraru s-a ales cu 6 ani si 4 luni in conditiile in care in urma cu un an, Curtea de Apel Iasi il condamnase la 10 ani de inchisoare. Interesant este ca celalalt avocat iesean implicat in acest dosar care de asemenea fusese condamnat la 3 ani si 2 luni de Curtea de Apel Iasi, a fost achitat in aceasta seara de Inalta Curte. Moraru si complicii sai au fost trimisi in judecata in decembrie 2012 in acest dosar in care este vorba despre faptul ca cei implicati au obtinut terenuri valoroase in baza unor acte false si a unor marturii mincinoase. Terenurile obtinute prin aceasta metoda valorau 1,7 milioane euro. ”Inculpaţii s-au asociat, in perioada 2006-2009, in scopul obtinerii ilegale, prin folosirea de inscrisuri sau declaratii false, de bunuri imobile (terenuri in intravilan) cu valoare de piata ridicata, aflate in domeniul privat al Consiliilor Locale Iasi si Miroslava, respectiv ROMSILVA RA. Prin această activitate infractionala, inculpatii au obtinut sau au incercat sa obtina sase terenuri in valoare totala de 1.701. 910 euro, pe care le-au traficat in interes propriu sau le-au transferat în proprietatea altor persoane in scopul de a ascunde provenienta ilicita a acestora”, au aratat procurorii DNA.
Si ceilalti complici ai avocatului au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea cu excutare dupa cum urmeaza:
Ciprian Chirila – 5 ani ani si 4 luni cu executare, Costica Chirila – 2 ani cu executare, Ghiorghi Ifteni – 2 ani de inchisoare cu executare, Gica Manuel Ifteni – 5 ani si 4 luni, Elena Popa (Enache) – 3 ani cu executare. Alti doi complici, Eugen Bartic a primit 3 ani cu suspendare iar Eusofrina Ciubotariu a decedat in timpul procesului.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.