Grefiera sinucigasa adusa la disperare de un prieten țepar. Foto

3159
masina mortuara cu sicriu in fata Parchetului

@ Ana Jaba, grefiera sinucigasa, garantase pentru un imprumut de nevoi personale contractat  de un anume Florin Ionescu din Targu Frumos @ Acesta imprumutase de la Banca Cooperatista Zorile Targu Frumos suma de 19.900 lei iar Ana Jaba garantase cu veniturile si apartamentul sau @ Individul nu a rambursat creditul iar Ana Jaba  a fost executata silit

Stresul financiar este ipoteza cea mai plauzib

ila in cazul Anei Jaba, grefiera sinucigasa care s-a aruncat de la fereastra Parchetului de pe langa Tribunal ieri dimineata la ora 7.00. Culmea, femeia reusea sa-si achite ratele la banci (80.000 euro la 5 banci comerciale)  dar a fost executata silit pentru un credit  nerambursat de un prieten si pentru care Ana Jaba garantase cu veniturile dar si cu apartamentul. Astfel, in ultimul an Ana Jaba se chinuia sa recupereze banii pe care ii platise in locul personajului despre care vorbim un anume Florin Ionescu din Targu Frumos.

Credit de la o banca din Targu Frumos

 

Astfel, la data de 20.06.2013, acest Florin Ionescu a contractat de la Banca Cooperatisa Zorile Targu Frumos, un „Credit de consum major” in suma de 19.900 lei pentru nevoi personale, pe un termen de 60 de luni, cu o dobanda anuala fixa de 13%. Ana Jaba si alte persoane au garantat cu ”cu veniturile prezente si viitoare, precum si cu averea mobila si imobila, pana la achitarea integrala a datoriilor, renunțand la beneficiul de diviziune si discuțiune”. Deci femeia garantase inclusiv cu locuinta creditul acestui individ care pana  la  urma nu l-a mai achitat. De aceea, impreuna cu ceilalti garanti, femeia a fost executata silit. In cazul Anei Jaba s-a decis poprirea salariului pana la concurenta sumei de 4.359,08 lei plus unele penalitati si cheltuieli de executare silita. Din septembrie 2015 si pana in 2017 femeia a avut parte numai de somatii de plata si amenintari cu executarea silita primite de la banca din Targu Frumos si de la executori. Pana la urma aceasta a platit banii in locul lui Florin Ionescu. In ultimul an insa, Ana Jaba a deschis impotriva lui Florin Ionescu mai multe procese pentru asi recupera banii pe care ii platise in locul sau. In februarie 2018, in dosarul 28929/245/2016, Judecatoria Iasi l-a obligat pe Florin Ionescu sa-i returneze banii. Insa, pentru ca nu s-a conformat, in august 2018 femeia a deschis un alt proces pentru incuviintarea executarii silite si este greu de crezut ca a mai recuperat ceva. Asta deoarece, individul mai este cautat si de alte persoane care au garantat credite contractate de la alte banci si care s-au trezit ca sunt executati din cauza lui. De exemplu, in cazul unui alt credit contractat de la o banca din Iasi, Florin Ionescu a incetat sa mai plateasca ratele dupa 3 luni iar garantul pe nume C.C a fost executat.  Tot acest stres determinat de executarea Anei Jalba in locul lui Ionescu s-a adaugat greutatii cu care achita ratele la 5 credite bancare. Chiar daca impreuna cu sotul realiza venituri lunare de circa 8.000 lei, cei doi plateau rate lunare pentru credite de 80.000 euro (50.000 euro in lei si 133.500 lei). Creditele in lei erau toate scadente pana in 2022.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.