Judecătorii aplică o nouă lovitură imobiliarilor din Iași. PUZ-ul de la Blok Negruzzi a fost anulat

3738
blok Negruzzi
blok Negruzzi

@ Magistrații Tribunalului au anulat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza eliberării autorizației de construire pentru proiectul imobiliar Blok Negruzzi, imobil care se ridica langa colegiul national cu acelasi nume @ Daca sentința va rămâne definitivă locuitorii care contestă proiectul vor putea cere judecatorilor anularea autorizatiei de construire, cu șanse mari de reușită

Blok Negruzzi, proiectul imobiliar care se ridică pe strada Toma Cozma 7B-9, vis a vis de Colegiul Național Costache Negruzzi a rămas fără „fundație”. Judecatorii Tribunalului Iași au anulat Planul Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul Local (vezi aici) pentru aceasta investitie, decizie care face ca proiectul sa aibă acum mari probleme de legalitate. Asta deoarece autorizația a fost eliberată in baza acestui PUZ. Cu alte cuvinte, daca decizia luata ieri de judecatori rămâne definitivă, ieșenii care contestă proiectul in justiție vor putea solicita inclusiv anularea autorizatiei de construire iar pentru un imobil neautorizat se poate pretinde oricând demolarea.

blok Negruzzi
blok Negruzzi

 

Vecinii au susținut că documentația este plină de falsuri

Blocul este ridicat de companiile Next Capital Investments SRL și Great Lakes Construction SRL iar cererea de anulare a PUZ a fost depusă de proprietarii unei case situată lânga viitorul bloc și anume Constantin Cărăușu și Florin Murariu. Astfel, prin Hotărârea nr.298/28.07.2017 a Consiliului Local Iași a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Zonă Construită Protejată – Iași strada Toma Cozma 7B-9 pentru investiția „Construire locuințe colective și împrejmuire pe teren proprietate prin desființare construcții existente”, pe o suprafață de teren de 2246 m.p. Cei doi ieșeni care au contestat proiectul au aratat ca documentatia urbanistica contine unele date false despre căile de acces din zonă, numărul de locuri de parcare. De exemplu, una din caile de acces indicate in proiect este Aleea Pedagogica. Cei doi contestatari au aratat ca aceasta artera este mult mai ingusta decat sustin in planșe arhitectii care au facut proiectul. Mai mult acestia au aratat ca aceasta arteră de circulatie este reprezentata gresit in planșe fiind in alta parte si nu in locul indicat de arhitecti. Într-o ediție anterioară in articolul cu titlul „Prefectul răpune din nou Mafia Imobiliara. Autorizatie anulata pentru blocul de langa Negruzzi”, am aratat că judecatorii au anulat deja o prima autorizație eliberata pentru acest bloc.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.