Comuna blestemată! Doi primari condamnați pentru corupție în mai puțin de 8 ani

3670
Neculai-Iuganu si Sorin Lazar
Neculai-Iuganu si Sorin Lazar

@ Neculai Iuganu, fostul primar al comunei Strunga, judetul Iași a fost condamnat azi definitiv de Curtea de Apel Iași pentru abuz în serviciu @ Iuganu a fost primar intre două mandate ale actualului primar Sorin Lazăr, care de asemenea a fost condamnat penal de două ori

Pedeapsă definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru Neculai Iuganu, fostul primar al comunei Strunga, județul Iași. Asta deorece fostul primar a aprobat plata unor prime necuvenite către funcționari ai primăriei. In plus s-au platit unei firme de constructii unele facturi pentru lucrari neexecutate prejudiciul adus bugetului local fiind de 170.000 lei. În acelasi dosar Mihai Huminiuc a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani cu executare (vezi aici). Alte detalii despre acest dosar penal am prezentat in articolul cu titlul „Primar ieșean condamnat la închisoare pentru jaful din bugetul local”.

De la un condamnat la altul

Neculai Iuganu a fost primar al comunei Strunga in perioada 2008-2012. Asta deoarece, fostul primar, Sorin Lazăr a fost ales senator pe listele PSD si l-a sprijinit pentru functia de primar pe Iuganu. După aceea, Lazar a fost ales deputat. La ultimele alegeri locale a candidat din nou pentru functia de primar al comunei Strunga si a castigat. În perioada în care a fost parlamentar, Sorin Lazăr a fost trimis in judecata si condamnat de doua ori. Astfel, pe 11 noiembrie 2014, Lazar a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind si primul parlamentar cu o astfel de sentinta iar pe in noiembrie 2016 a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Asta deoarece in perioada in care a fost parlamentar Lazar a fost trimis in judecata de doua ori, odata de DNA si odata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru motivele aratate mai sus, in ambele fiind condamnat. Condamnarea pentru abuz in serviciu a fost pronuntata dupa ce Lazar a fost trimis în judecată de DNA. Faptele de abuz in serviciu a fost savarsite in perioada in care Lazar era primar al comunei Strunga din judetul sau, locul sau fiind luat dupa ce a ajuns parlamentar de sotia sa. Privitor la abuzul in serviciu, Lazar a fost condamnat pentru fapte similare celor imputate lui Iuganu. Astfel, pe cand era primar Lazar si subordonatii sai din primarie au incasat nelegal sume considerabile de bani sub forma de „prime” pe motivul ca au organizat o serie de proceduri de licitatii.

Citeste si „Senator PSD lacom si corupt. Judecatorii au confiscat banii donati feciorului”.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.