Senator PSD lacom si corupt. Judecatorii au confiscat banii donati feciorului

3351

@ Magistratii Curtii de Apel au decis ca senatorul PSD Sorin Lazar l-a platit ilegal din fonduri publice pe feciorul sau @ Judecatorii au confirmat raportul Agentiei Nationale de Integritate care de asemenea a formulat o plangere penala impotriva lui Sorin Lazar

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis ca familia fostului senator PSD, Sorin Lazar trebuie sa restituie statului roman toate salariile pe care le-a platit odraslei sale din fonduri publice. Astfel, judecatorii au confirmat definitiv raportul Agentiei Nationale de Integritate care constatase ca Sorin Lazar il angajase ilegal pe fiul sau la cabinetul parlamentar din judetul Iasi. De altfel, dupa finalizarea respectivului raport ANI a depus impotriva lui Sorin Lazar si o sesizare penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In loc sa angajeze un tanar licentia in stiinte politice sau sociologie, unul dintre acei tineri care au fost nevoiti sa plece in strainatate pentru ca nu au gasit in Romania un loc de munca, lacomia l-a determinat pe Sorin Lazar sa-l angajeze pe fiul sau Mihai Eduard Lazar pe functia de consilier la cabinetul sau parlamentar. Agentia Nationala de Integritate a depistat acest lucru si a solicitat judecatorilor ieseni sa constatate nulitatea contractului de munca incheiat se Sorin Lazar si fiul sau si restituirea sumelor de bani incasate sub forma de salarii. Tinarul in virsta de 20 de ani a fost angajat la biroul tatalui sau in perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011, incasind pentru serviciile venituri nete suma de 6.434 lei. ANI a  castigat procesul dar Lazar a facut apel iar dar a pierdut definitiv prin sentinta publicata zilele trecute.

A votat Legi si habar nu are

In conditiile in care legislatia civila si cea penala definesc clar conflictul de interese iar respectivele prevederi interzic celor platiti din banii statului sa ia decizii care aduc foloase materiale rudelor, senatorul Sorin Lazar a mers pana acolo incat a sustinut ca nici o lege nu-i interzice sa-si angajeze feciorul. „Pe fondul pricinii, parații au solicitat respingerea actiunii aratand ca, niciun text de lege nu interzice unui senator sau deputat sa isi angajeze in cadrul biroului parlamentar o ruda pe linie dreapta de gradul I, iar interdictiile, incompatibilitatile si conflictele de interese nu se presupun și nu se aplica prin analogie” a sustinut Sorin Lazar.

Doua condamnari

Dupa cum s-a mai precizat ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care l-a trimis in judecata pentru conflict de interese, fiind ulterior condamnat de judecatori. Astfel, pe 11 noiembrie 2014, Lazar a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind si primul parlamentar cu o astfel de sentinta iar pe 11 noiembrie 2016 a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu. Asta deoarece in perioada in care a fost parlamentar Lazar a fost trimis in judecata de doua ori, odata de DNA si odata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru motivele aratate mai sus, in ambele fiind condamnat. Condamnarea pentru abuz in serviciu a fost pronuntata dupa ce Lazar a fost trimis in judecata de DNA. Faptele de abuz in serviciu a fost savarsite in perioada in care Lazar era primar al comunei Strunga din judetul sau, locul sau fiind luat dupa ce a ajuns parlamentar de sotia sa. Faptele se refera la faptul ca Lazar si subordonatii sai din primarie au incasat nelegal sume considerabile de bani sub forma de „prime” pe motivul ca au organizat o serie de proceduri de licitatii.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.