Patronul de la Hilton se tiganeste pe factura la gunoi. Ionescu executat pentru o suma de toata jena

2491
Hotel Hilton

Procedurile de executare silita au fost declansate de o firma de salubritate din Constanta, acolo unde Gheorghe Ionesu detine prin firma Inproiect doua hoteluri, pe litoral @ Desi pentru raportat la cifra de afaceri a SC Inproiect SRL (1,6 milioane euro) factura de salubritate este infima ca valoare, Ionescu nu vrea sa o achite sustinand ca nu s-a stabilit ce cantitate de deseuri s-a ridicat de la hotelurile sale @ Judecatorii nu l-au crezut

Cand are de luat sau de incasar pregateste amandoua mainile. Insa cand trebuie sa-si achite obligatiile cei care au de recuperat bani de la acest afacerist trebuie mai intai sa se umpele de nervi. Vorbim din nou de Gheorghe Ionescu, cel care prin intermediul firmei Inproiect SRL detine Hotelul Hilton din Iasi. Dupa ce in urma cu doi ani o firma de constructii din Constanta a trebuit sa se adreseze Judecatoriei Iasi pentru a recupera de la Inproiect SRL suma de 4.000 lei, in aceste zile, tot o firma de pe litoral parcurce aceleasi proceduri pe la instantele iesene pentru a executa silit firma lui Ionescu pentru o suma apropiata ca valoarea mai exact 4.277,35 lei. Firma Inproiect detine in Mamaia hotelurile Lotus si Select si de aici relatiile de afaceri cu firmele constantene. Firma de salubritate constanteana se numeste Polaris M Holding SRL iar suma pe care o are de recuperat de la Inproiect reprezinta contravaloarea unor servicii de salubritate prestate in anul 2017. Mai exect, SC Inproiect SRL nu a mai vrut sa achite factura de salubritate in valoare de 4.277,35 lei emisa de Polatis M Holding SRL la data de 5.07.2017. In aceste conditii, firma constanteana s-a adresat instantelor iesene pentru a obtine executarea silita a firmei Inproiect SRL iar pana acum a castigat toate procesele. Firma Ionescu mai spera inca sa castige un apel facut la o contestatie la executare respinsa de Judecatoria Iasi.

Sa-i cantareasca gunoiul

Inproiect SRL a aratat ca nu a vrut sa platesca factura respectiva pe motiv ca nu i s-a spus ce cantitati de deseuri au fost ridicate de la hotelurile sale. ”Niciodata firma Inproiect nu a contestat faptul ca trebuie sa achite contravaloarea serviciilor de salubritate, insa contesta cuantumul cantitatii de deșeuri efectiv ridicate de la intimata deci si suma de bani pretinsa. Numai daca este bine determinata cantitatea de deșeuri efectiv ridicata de la subscrisa in acte justificative, atunci si factura va fi corect emisa si contravaloarea serviciilor va fi bine determinat”, se arata in actele depuse la instanta de Inproiect.
Dupa cum s-a mai precizat societatea de salubritate constanteana a castigat pana acum toate procesele. ”Factura din 5.07.2017 a fost emisa in baza contractului de prestare serviciu de salubritate incheiat la data de 14.06.2012 . Potrivit art. 14 al. 2 din contract , factura se considera acceptata daca nu a fost contestata in scris in termen de 5 zile de la primire.Potrivit dovezii de primire depuse in copie la fila 34 dosar, contestatoarei i-a fost comunicata factura la data de 31.07.2017 , care nu a fost contestata de aceasta in termenul conventional stabilit de parti in contract”, se arata in hotararea prin care judecatorii au aprobat executarea silita a Inproiect SRL.
Firma Inproiect a inregistrat in anul 2017 venituri totale de 7.613.925 lei si un profit de 4.313.425 (un milion de euro) deci factura de salubritate restanta nu reprezinta nici macar 1 la suta din profit.
Ionescu a detinut in Iasi Hotelul Europa pe care l-a transformat recent in Hotelul Hilton.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.