Angajat al Primăriei, prins băut la volan! Ieşeanul a recunoscut totul la audieri! (EXCLUSIV)

651
Politist si alcooltest
Politist si alcooltest

@ Un angajat al unei Primării a fost prins băut la volan @ Ieşeanul a recunoscut totul la audieri @ Recent, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Daniel Blanaru la 9 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe 

Un angajat al unei Primării a fost prins băut la volan! Ieşeanul a recunoscut totul la audieri! astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus recent condamnarea lui Daniel Blanaru la 9 luni de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Instanţa îl obligă pe inculpat să presteze o munca neremunerata în folosul comunitaţii, pe o perioada de 30 de zile, activitate care se va desfaşura fie în cadrul Consiliului Local al Comunei Răducăneni, fie în cadrul Primăriei Comunei Răducăneni”, au spus judecătorii.

Angajat al Primăriei, prins băut la volan!

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul şoferului angajat la Primăria Răducăneni a început pe data de 20 februarie 2023. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Pe 11 iulie 2022, la ora 7:45, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen dinspre Chişinăului către Podul de Piatră, având o îmbibaţie alcoolică de 0.98 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 0.89 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Daniel Blanaru a recunoscut totul la audieri

Şoferul a dat declarație prin care a recunoscut săvârşirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii. Mai mult, ieşeanul a declarat că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cazul în care ar fi găsit vinovat.

„Valorile alcoolemiei înregistrate în urma efectuării analizelor de sânge nu sunt ridicate, iar motivația inculpatului de a se afla la volanul autoturismului după ce consumase băuturi alcoolice (în acea dimineață, la micul dejun, consumase 3 felii de pâine cu zacuscă și 3 “guri” de țuică) a fost aceea că soției sale, care anterior condusese autoturismul, i se făcuse rău în urma unor tratamente medicale efectuate, de la care tocmai se întorcea acasă, fiind însoțită de către soț (inculpat) și de către o martoră.

Potrivit declaraţiilor date în calitate de suspect și inculpat, acesta a recunoscut comiterea faptei, manifestând regret față de săvârșirea acesteia. A mai menționat faptul că nu intenționase să conducă autoturismul, dar a decis să acționeze astfel când soția sa, care se afla la volan, a menționat că nu se simte bine”, au mai spus anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.