Protest fara precedent in fata sediului DIICOT: „Ne arestati si daca bem ceai”

1428
DIICOT IASI
DIICOT IASI

@ Asociatia „Evolutie in institutie”  protesteaza impotriva arestarii celor doi tineri antreprenori din Husi si Oradea care au deschis la Iasi un magazin in care se vindeau produse derivate din cannabis @ Pe parcursul zilei vom afișa un banner mare la intersecția străzii Roșcani cu strada Cucu, iar după lăsarea întunericului vom face proiecții laser pe clădirea DIICOT. DIICOT este în stare să ne aresteze și dacă bem ceai cânepă”, se arata intr-un  comunicat emis de Asociatie

O asociatie care militeaza pentru protejarea si respectarea drepturilor civile a anuntat organizarea unui protest fara precedent in fata sediului Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Astfel, Asociatia „Evolutie in institutie”  considera exagerata decizia DIICOT Iasi de a cere arestarea antreprenorilor Octav Filip din Husi si Sebastian David din Oradea care au deschis la Iasi, pe strada Sfantul Lazar un magazin in care erau vandute produse derivate din cannabis. Pe data de 17 octombrie a.c acestia au fost arestati la domiciliu (vezi aici). „Cunoaștem Convențiile Internaționale pe care Romania le-a ratificat din 1961 până în prezent. Convenții care reglementează stupefiantele și substanțele psihotrope, dar în prezent avem și Regulamente Europene, cum ar fi Regulamentul nr. 1782/2003, care reglementează clar cânepa și o diferențiază de marijuana. Înțelegem nevoia de a supraveghea această piață, dar să ajungi să trimiți antreprenori în arest pentru comercializarea cânepii, este prea de tot”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Asociatia „Evolutie in institutie” .

Sediul DIICOT sub ”asediu”

Vineri 23 Octombrie 2020 membrii Asociatiei vor protesta in fata sediului DIICOT Iași, impotriva deciziei de a cere arestarea celor doi antreprenori care comercializau muguri de cânepă. „Excesul de zel al procurorilor care cer arestări pentru astfel de cazuri trebuie penalizat de societatea civilă. Cultura și comercializarea cânepii și a derivatelor ei sunt accesibile și reglementate în majoritatea Statelor Europene, vrem să fie reglementate și în România ca să nu le mai lăsăm la interpretarea procurorilor și la libera lor alegere.

Pe parcursul zilei vom afișa un banner mare la intersecția străzii Roșcani cu strada Cucu, iar după lăsarea întunericului vom face proiecții laser pe clădirea DIICOT. DIICOT este în stare să ne aresteze și dacă bem ceai cânepă”, se mai arata in comunicat.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.