Patronul firmei care construieste blocurile Primariei Iasi condamnat pentru coruptie

2730
Bogdan Cioncu- Elitconstruct
Bogdan Cioncu- Elitconstruct

@ Este vorba despre Bogdan Cioncu, patronul firmei Eliconstruct SRL din Negresti societatea care a construit blocurile de locuinte sociale ale Primariei Iasi dar si noul sediu al Camerei Notarilor

Rasturnare de situatie in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata unul dintre cei mai cunoscuti patroni de firme de constructii din judetele Iasi si Vaslui. Este vorba despre Bogdan Cioncu, patronul firmei Elitconstruct SRL din Negresti care a fost condamnat de Curtea de Apel Iasi la 2 ani de inchisoare cu suspendare in conditiile in care in urma cu doi ani a fost achitat de Tribunalul Vaslui (vezi aici). Acesta a fost condamnat pentru frauda cu fonduri europene. De asemenea firma Elitconstruct SRL a fost condamnata la o amenda penala de 200.000 lei si la returnarea prejudiciului in suma de 686.399,04 lei.

Afacerea, in orasul Husi

Acuzatiile au legatura cu un contract incheiat de firma  Elitconstruct cu Primaria Husi din Vaslui pentru amenajarea unui parc, investitia fiind finantata cu fonduri europene. Valoarea totala a contractului a fost de 3.304.401 lei iar Cioncu si firma sa au fost acuzati ca au folosit materiale la preturi supraevaluate pentru a  realiza proiectul iar prejudiciul produs astfel ar fi fost de 553.548 lei. „In cursul anului 2011, In contextul realizarii unui proiect finantat din fonduri nerambursabile, intitulat „Creare parc nou In municipiul Huși”, inculpatul Cioncu Bogdan, In calitate de administrator al SC Elitconstruct SRL Negrești, a depus la Primaria Huși, beneficiara lucrarilor, mai multe Inscrisuri inexacte (facturi, situatii de lucrari, etc.), care atestau costuri supraevaluate ale unor materiale cu suma totala de 553.548 lei.

Ulterior, fara vinovatie, beneficiarul proiectului a prezentat documentele respective la Ministerul Dezvoltarii Regionale și Turismului, actualmente Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice și Fondurilor Europene, aceste demersuri având ca rezultat obtinerea, fara drept, de catre Municipiul Huși, a sumei totale de 686.399 lei”, au aratat procurorii.

Mai multe detalii despre acest dosar am prezentat in articolul cu titlul „„Mega-dosar” de coruptie spulberat intr-o clipa. Cel mai vanat constructor scapa de acuzatii”, publicat in data de 29 noiembrie 2019.

Firma Elitconstruct din Negresti  a castigat in anul 2017 licitatia organizata de Primaria Iasi pentru construirea a doua blocuri cu locuinte sociale. In plus firma construieste si noul sediu al Camerei Notarilor din Iasi.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.