Popa a dat lovitura! Smecheri acuzati de coruptie au insfacat la Iasi un proiect de 70 milioane euro

3386

@ Presedintele Consiliului Judetean Iasi si in acelasi timp lider al PSD, Maricel Popa se lauda pe Facebook ca in aceasta saptamana a demarat la Iasi un nou  program de salubritate ”implementat” de firma Girexim @ Liderul PSD Iasi a omis insa sa precizeze ca patronii firmei Girexim sunt judecati in prezent pentru coruptie in dosarul in care Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitesti @ Proiectul este finantat din fonduri europene cu circa 70 milioane euro

Operatorul de salubritate al judetului Iasi, este o firma a carei patroni si manageri au fost trimisi in judecata de DNA Iasi pentru coruptie in dosarul in care fostul primar al municipuiului Pitesti, Tudor Pendiuc este judecat pentru luare de mita. Intr-o postare pe Facebook, Maricel Popa, seful CJ Iasi se simte mandru de faptul ca firma in cauza Girexim SA isi incepe activitatea in judetul Iasi. „Din aceasta saptamana, iesenii beneficiaza de noi servicii de salubrizare. Operatorul desemnat pentru colectarea si transportul deseurilor de la utilizatorii casnici si non-casnici, SC Girexim Universal SA, isi incepe activitatea in partea de est a judetului”, arata Maricel Popa.

Acesta  a mai aratat ca in aceasta saptamana Girexim va incepe sa opereze in comunele Aroneanu, Andrieseni, Barnova, Bivolari, Comarna, Ciortesti, Cozmesti, Costuleni, Ciurea, Dagata, Dolhesti, Draguseni, Dobrovat, Grajduri, Golaiesti, Grozesti, Gorban, Holboca, Horlesti, Ipatele, Letcani, Madarjac, Miroslava, Mironeasa, Mogosesti, Movileni, Mosna, Prisacani, Popricani, Probota, Raducaneni, Rediu, Roscani, Scanteia, Schitu Duca, Scheia, Tansa, Tomesti, Trifesti, Voinesti, Tiganasi, Tibana, Ţibaneşti, Tutora, Ungheni, Valea Lupului, Vladeni si Victoria.

Proiectul de salubrizare al judetului Iasi este finantat cu 69,3 milioane euro de Uniunea Europeana Programul Operational Sectorial “Mediu” 2007-2013.

Deja incep problemele in comune

Numai ca primarii comunelor din judetul Iasi nu sunt la fel de incantati ca si Maricel Popa. Asta deoarece in unele comuna firma a anuntat ca percepe de la populatie un tarif de  400 lei pe tona de gunoi contractele fiind incheiate insa cu primariile prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS). Serviciul este platit de populatie dar sumele trebuie colectate de primarii. Populatia rurala din judetul Iasi este foarte saraca si in cazul in care nu se achita serviciul de salubritate Girexim va putea executa primariile. Aceasta situatie a starnit deja nemultumire printre primarii ieseni.

Judecati pentru coruptie

Dupa cum spuneam si mai sus firma Girexim este implicata intr-un dosar de coruptie aflat in prezent pe rolul Tribunalului Bucuresti. Reprezentantul acestei firme dar si cel al SC  CNDC SA,  Constantin Scarlat si Gheorgha Vasii, au fost trimisi in judecata in dosarul in care Tudor Pendiuc, fostul primar de la Pitesti este acuzat de luare de mita. Acesta din urma este acuzat ca impreuna cu functionarii din subordine, in cadrul unei proceduri de achizitie publica ar fi favorizat firmele Girexim si CNDC SA sa castige si sa prelungeasca un contract pentru realizarea serviciului de transport public in Pitesti. In dosar de vorbeste si despre acuzatii de fals. Asta deoarece cele doua firme erau obligate sa detine  80 de autobuze noi si desi nu indeplineau aceasta conditie contractul le-a fost atribuit.

Acest dosar de coruptie se judeca si in prezent la  Tribunalul Bucuresti.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.