Bomba! Politistul acuzat de DNA Iasi ca a luat spaga a fost achitat

714

@ Curtea de Apel Iasi l-a achitat astazi definitiv pe politistul Constantin Chiperi, cel despre care DNA Iasi l-a acuzat ca a luat mita 100 lei de la patronul unui magazin @ ‘’Complicele’’ sau Ionut Marian Dursan a ramas cu o pedeapsa de 3 ani cu suspendare

Sentinta surprinzatoare in cazul unui politist acuzat de DNA Iasi ca, impreuna cu colegiul sau ar fi primit mita ‘’100 lei de caciula’’ de la patronul unui magazin. Cei doi politisti se numesc Constantin Chiper si Ionut Marian Dursa si lucrau amandoi la Politia Barlad, sectia rurala Iana. Curtea de Apel Iasi a decis astazi achitarea definitiva a lui Constantin Chiperi, cel care in prima instanta ,adica la Tribunalul Vaslui a fost condamnat, in 2019, la o pedeapsa de 4 ani si 8 luni de inchisoare.  Chiper s-a judecat separat deoarece Ionut Dursan a recunoscut faptele si a semnat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei, fiind de acord cu o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si munca in folosul comunitatii. Chiper nu a recunoscut faptele si se pare ca a facut o alegere buna avand in vedere ca astazi a fost achitat (vezi aici) pentru ambele infractiuni pentru care a fost trimis in judecata, adica luare de mita si influentarea declaratiilor. Ultima infractiune se refera la faptul ca Chiper a incercat sa-l determine pe Dursan sa-l scoata din culpa atunci urma sa fie audiat de procurori.

Acuzatiile DNA

Potrivit DNA cei doi politisti au intrat la data de 5.11.2018 intr-un magazin satesc din Gheraesti si s-au recomandat a fi de la Politia Economica, au solicitat actele si au constatat nereguli la factura pentru painea scoasa la vanzare care fusese emisa de fapt cu cateva zile inainte. Patronilor magazinului li s-a atras atentia ca vor fi amendati dar potrivit rechizitoriului intocmit de DNA Iasi, iar politistul Chiper le-ar fi spus ca pot scapa doar cu amenda daca vor plati o spaga de 200 lei, adica cate 100 lei de fiecare politist. Patronii magazinului le-a spus politistilor ca nu dispun de banii respectivi in ziua respectiva dar se pot intalni a doua zi in municipiul Barlad. A doua si a treia zi Dursan s-a intalnit cu unul din patronii magazinului si anume Cosmin Constantin Bratu care intre timp facuse un denunt la DNA Iasi. De aceea, ultima discutie dintre el si politist a putut fi inregistrata. Bratu s-a intalnit cu politistul in zona centrala a orașului Barlad avand asupra sa suma de 100 lei predata de DNA. La fiecare intalnire a primit cate 100 lei. Cu ocazia inmanarii ultimei ‘’sute’’ Bratu i-a solicitat lui Dursan lamuriri in legatura cu Chiper, acesta asigurandu-l sa „stea liniștit” in privința lui Chiper și ca nu va avea probleme nici in viitor in ceea ce privește eventuale controale la societate. Deci Chiper nu a primit direct banii si probabil acesta a fost un atuu in favoarea sa obtinand achitarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.