„Ţeapă” cu bani din aur, trasă la Iaşi! Culmea: individul acuzat a scăpat de puşcărie!

1592
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ „Ţeapă” cu bani din aur, trasă la Iaşi: individul acuzat a scăpat de puşcărie @ Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în ceea ce îl priveşte pe Ionel Stănescu @ Acesta era acuzat de înşelăciune cu presupuse monede din aur

„Ţeapă” cu bani din aur, trasă la Iaşi: individul acuzat a scăpat de puşcărie! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus ieri încetarea procesului penal în ceea ce îl priveşte pe Ionel Stănescu.

„Instanţa dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Ionel Stănescu pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (trei acte materiale), ca urmare a incidenţei prescripţiei răspunderii penale”, au afirmat ieri judecătorii ieşeni.

Sala de judecata
Sala de judecata

Ionel Stănescu, acuzat că a tras o „ţeapă”

În ciuda faptului că, deocamdată, a scăpat de acuzaţia de înşelăciune în formă continuată, Ionel Stănescu trebuie, totuşi, să achite despăgubiri.

„Instanţa admite acţiunea civilă formulată de partea civilă civilă Radu P. şi îl obligă pe inculpatul Ionel Stănescu să îi plătească părţii civile suma de 34.000 de lei, reprezentând daune materiale. De asemenea, dispune confiscarea specială cu privire la cele 26 de monede confecţionate din diferite aliaje pe bază de cupru, zinc (alamă), aliaje care nu fac parte din categoria metalelor preţioase, care i-au fost vândute de inculpatul Ionel Stănescu persoanei vătămate şi au fost prezentate ca fiind din aur”, au subliniat marţi, 24 octombrie 2023, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Judecatoria Iasi
Judecatoria Iasi

Păcăleală cu presupuse monede din aur

 

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al lui Ionel Stănescu a început pe data de 28 decembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea sa în judecată sub acuzaţia de înşelăciune sub formă continuată.

Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de doi ani, inividul i-ar fi vândut 26 de monede unui ieşean, contra sumei de 34.000 de lei. Oamenii legii au susţinut că Stănescu ar fi pretins că banii ar fi fost din aur, însă, în realitate, erau confecţionaţi din alte metale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.