Eminent avocat salvat de la moarte in sala de judecata. Cruzime si exces de zel: instanta l-a amendat

30157

@ O judecatoare de la Tribunalul Iasi a dat dovada de  lipsa de omenie daca nu chiar de cruzime in urma cu cateva zile la ultimul termen de judecata pentru dosarul magnatului Gruia Stoica @ In timpul procesului, unui avocat din oficiu i s-a facut rau si a anuntat-o pe judecatoare dar aceasta a refuzat sa-i permita sa paraseasca sala si l-a tinut cateva ore pana cand a lesinat @ „Consider ca mi-a pus viata in pericol de o maniera brutala, lipsita de respect  si de omenie fata de fiinta umana, fiind pus intr-o situatie in care era sa-mi pierd viata”, a spus avocatul in plangerile pe care le-a inaintat catre institutiile statului

Un avocat iesean a fost la un pas sa-si piarda viata saptamana trecuta din cauza unei judecatoare, motiv pentru care magistratul se va alege cu o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii iar victima nu exclude si formularea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu. Totul a plecat de la un incident petrecut in ziua de 25 februarie, la Tribunal in timpul ultimului termen de judecata din dosarul in care magnatul Gruia Stoica a fost trimis in judecata pentru  constituirea unui grup infractional organizat si evaziune fiscala. La acest proces, a fost chemat sa participe ca aparator din oficiu pentru Vasile Didila, fratele lui Gruia Stoica si avocatul G.P care nu vrea sa-si dezvaluie deocamdata adevarata identitate. Insa, la ultimul termen s-a prezentat aparatorul ales al lui Didila si prin urmare nu mai era necesara si prezenta avocatului G.P, aparator din oficiu. Sedinta, condusa de judecatoarea Georgiana Stefan a inceput la ora 14.00. La ora 16.30, avocatul G.P care sufera de diabet, s-a dus la microfon si  a rugat-o pe judecatoare  sa-i permita sa paraseasca sala deoarece se simtea foarte rau.

„Stai jos, te amendez!”

Judecatoarea a refuzat sa-i permita sa plece  si mai mult decat atat l-a si amendat cu 5.000 lei. „Am rugat pe doamna judecator Stefan Georgiana, in jurul orei 16.30 sa ma lase sa parasesc sala din motive de sanatate, aratandu-i ca imi este foarte rau, in conditiile in care asistenta juridica a tuturor inculpatilor era asigurata de avocati alesi si eu eram din oficiu. Pentru  inculpatul  meu asistenta juridica era asigurata de Marius Striblea. Desi am facut aceasta solicitare in mod cu totul politicos doamna judecator Stefan Georgiana, a raspuns de genul <<Stai jos iti dau amenda>> si chiar mi-a dat o amenda judiciara de 5.000  lei”, a aratat avocatul iesean, in sesizarea inregistrata cu numarul 351 din data de 28 februarie 2020 la Baroul Iasi.

In acest mod, avocatul iesean solicita ajutorul colegilor sai deoarece sa formuleze o sesizare impotriva judecatoarei la Inspectia Judiciara si nu exclude nici o plangere penala pentru abuz in serviciu. „Consider ca mi-a pus viata in pericol. Aceasta judecatoare era sa ma omoare. Ma aflam intr-o criza de diabet iar aceasta judecatoare nu a vrut sa inteleaga si a  dat dovada de cruzime”, a spus avocatul iesean.

L-a tinut pana cand a lesinat

Dupa  ce s-a incheiat pledoaria unuia dintre aparatori, avocatul iesean, in varsta de 70 de ani a rugat-o din  nou pe judecatoare sa-i permita sa paraseasca sala dar aceasta a refuzat inca  o data. In cele din urma la 18.30 a lesinat. A avut noroc ca inainte sa-si piarda cunostinta a luat legatura cu fiul sau care este medic. Situatia grava in care se afla avocatul a fost sesizata si de jandarmul de serviciu Iuliua Popescu. Fiul avocatului a ajuns in scurt timp la Tribunal, a intrat in sala de judecata de unde si-a scos tatal pentru a-i oferi ingrijirile medicale de care avea nevoie. Vazand starea in care se afla avocatul, judecatoarea nu a mai obiectat. Pe holul Tribunalului, fiul reusit  sa-i acorde avocatului ingrijirile medicale necesare pentru a-i salva viata . „Treaba asta nu trebuie sa ramana asa pentru ca am fost foarte aproape sa-mi pierd viata. Am  rugat pe colegii mei de la Barou sa mai sprijine sa sesizam Inspectia Judiciara, Consiliul Superior al Magistraturii, conducerea Tribunalului si a Curtii de Apel”, a mai spus avocatul iesean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.