Chirica plătește evreilor daune de 1.000 lei/zi. Despăgubiri uriașe pentru corupție și incompetență

1507
Mihai Chirica la sinagoga
Mihai Chirica la sinagoga

@ Începând cu data de 5 mai a.c comunitatea evreilor din Iași încasează de la primărie penalități de 1.000 lei pe zi deoarece municipalitatea condusă de Mihai Chirica nu a fost în stare să pună în aplicare o sentință judecătorească care stabilea retrocedarea unei suprafețe de teren către Fundația Caritatea, entitatea care reprezintă Cultul Mozaic în România @ Banii sunt plătiți prin procedură de executare silită iar până acum Fundația Caritatea a încasat 107.000 lei @ Ieșenii vor plăti 1.000 lei pe zi până când Chirica le va retroceda evreilor cele 28,4 ha teren @ Primăria a susținut ani de zile că nu a găsit teren pentru evrei dar în schimb exact în perioada în care Fundatia Caritatatea își revendica suprafața, 2014-2016, municipalitatea i-a retrocedat soacrei cumătrului lui Chirica, Gabriel Harabagiu un teren în valoare de câteva milioane de euro în Moara de Vânt @ Asta în condițiile în care soacra lui Harabagiu și rudele ei deținuseră teren în zona Miroslava @ Afacerea a intrat în atenția DNA

Prietenii lui Chirica, evreii execută municipalitatea pe banii noștri. Mihai Chirica, Primarul Iașului se dă prieten cu evreii, calătorește des in Israel, participa la ceremonii de comemorare a Holocaustului, a inaugurat noua Sinagogă. Totul este de fațadă în condițiile în care, din cauza refuzului Primăriei Iași de a retroceta conunității evreiești o suprafață de 28,9 hectare de teren, ieșenii și municipalitatea plătesc Cultului Mozaic, despăgubiri uriașe 1.000 lei pe zi, începând cu data de 5.05.2023, penalitatea fiind aplicată prin sentință judecătorească (vezi aici). Grav este că nu știm până când vom plăti acești bani. În data de 5.05.2023, judecătorii au stabilit că banii vor fi plătiți până când Primăria Iași va pune în aplicare sentința 1571 pronunțată de Tribunalul Iași în data de 18.11.2014, adică decizia prin care s-a stabilit că municipalitatea trebuie să retrocedeze Fundației Caritatea (entitatea care reprezinta Cultul Mozaic în România) suprafața de 28,9 ha teren. Suma de 1.000 lei pe zi este plătită de primărie prin procedura de executare silită demarată de BEJ Nechițoi Georgiana și Plubu Sergiu Sebastian. Vineri, 17 august a.c Primăria Iași a cerut la Judecătoria Iași suspendarea executării silite dar cererea a fost respinsă (vezi aici). Fundația Caritatea a revedincat în instanță suprafața de 28,9 ha teren care a aparținut Spitalului Izraelit din Iași. ‘’Prin cererea înregistrată sub numărul 67.400/15.09.2005 la Comisia municipală Iași pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de 28,94 ha teren, situat pe raza municipiului Iași, fostă proprietate comunitară evreiască care a aparținut Comunității Evreilor din Iași – Spitalul Izraelit și preluată abuziv de către statul român în 1949’’, se arată în sentința prin care s-a stabilit ca municipalitatea să plătească penalități.

Juriștii primăriei au susținut în fața judecătorilor că au oferit Fundației Caritatea mai multe amplasamente în vederea punerii în posesie dar acestea au fost refuzate.

A găsit teren pentru cumătrul Harabagiu

Prin multitudinea de dosare în care Mihai Chirica și cumătrul Gabriel Harabagiu sunt cercetați de DNA sau de DIICOT se află și cel prin care Primăria Iași i-a retrocedat soacrei fostului viceprimar suprafața de 1,5 ha în zona Moara de Vânt (vezi aici). Asta în condițiile în care soacra lui Harabagiu și rudele sale au avut teren în zona Miroslava. Ancheta cu privire la aceasta afacere a fost demarata de DNA București în anul 2022. Primăria Iași a retrocedat terenul soacrei lui Harabagiu exact în perioada în care i-a refuzat pe evrei iar Fundația Caritatea a fost nevoită să se adreseze instanței. În concluzie, primăria condusă de Chirica nu a găsit teren pentru prietenii evrei dar cumătrului Harabagiu i-a găsit rapid o suprafață în zona Moara de Vânt. Acum, noi ieșenii trebuie să plătim bani grei după comiterea acestor ilegalități.

Bombă! Chirica și Harabagiu trimiși in judecata de DNA in dosarul Flux

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.