Școală din județul Iași scosă la vânzare de executor din cauza unui primar corupt. Elevii au fost evacuați

9468
scoala scoasa la vanzare de la Golaesti si Mihai Bîzdîgă
scoala scoasa la vanzare de la Golaesti si Mihai Bîzdîgă

@ Pe data de 1 iulie a.c Biroul Executorilor Judecătorești Tufeanu și Dominte va scoate la licitația, fosta școală din Golăești cu suma de 2.399.000 lei, clădirea cu o suprafață de 500 mp și teren de 3.500 mp care a adăpostit școala din localitate @ Asta deorece o firmă care a încheiat cu fostul primar Bîzdzîgă un contract în valoare de 335.000 lei execută acum Primăria Golăești pentru un debit de aproape 1 milion de lei

Situație tragică în comuna Golăești, unde clădirea școlii generale din localitate, imobilul în care au învățat în medie 560 de copii pe an, va fi scos la vânzare peste câteva zile, pe data de 1 iulie a.c de Biroul Executorilor Judecătorești Tufeanu și Dominte pentru plata unei datorii către un SRL de consultanță. Clădirea școlii va fi scoasă la vânzare cu un preț de pornire a licitației de 2.399.000 lei iar suma pe care Primăria Golăești o are de plătit către creditorul care a declanșat executarea silită, respectiv SC Prosoft Consulting SRL, se apropie de 1 milion de lei. ‘’Fostul primar Bîzdîgă ne-a lăsat cu datorii de 5,5 milioane lei. Am plătit o buna parte din ele, am primit și sprijin de la bugetul de stat. Datoria catre Prosoft nu am reușit să o achitam integral. Am încercat sa oprim în Justiție executarea silită’’, a spus Costel Manoliu, actualul primar al comunei Golăești.

Totul a plecat de la un contract pe care fostul primar Mihai Bîzdîgă l-a încheiat cu Prosoft Consulting pentru un studiu de fezabilitate privind salubrizarea comunei. Astfel, Primăria comunei Golăești și firma Prosoft Consulting contractul de prestări servicii nr. 3995/21.09.2007 având ca obiect ‘’Studiu de fezabilitate privind sistem ecologic de gestionare a deșeurilor pe raza comunei Golăești’’. Acest studio de fezabilitate nu a fost folosit niciodată de Primăria Golăești dar în data de 19.12.2007 firma a emis două facturi fiscale, una în valoare de 195.000 lei și alta în valoare de 140.000 lei adică în total 335.000 lei. Deoarece comuna Golăești nu a plătit facturile, firma s-a adresat înstanței și în data de 22.08.2012, Tribunalul Iași emite ordonanța de plată pentru suma de 335.000 lei plus penalități de întârziere de 0,5 la sută pe zi până la data achitării debitului. Aceste penalități au fost acceptate în contract de Bîzdîgă. De aceea s-a ajuns de la un debit de 335.000 lei la o datorie de aproape 1 million de lei. Cea mai mare parte din datorie reprezintă penalități. Aceasta este moștenirea lăsată comunității de Mihai Bîzdîgă care deși a fost condamnat pentru corupție a discutat la PSD despre o nouă candidatură la primărie. Mai multe detalii despre condamnarea lui Bîzdîgă puteți citi în articolul de mai jos.

Primarul și viceprimarul comunei Golaesti demiși ieri de justiție. Sentința este definitivă

Un primar corupt a amanetat școala. Executorul vinde clădirea, copiii vor învăța în stradă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.